Zavřít reklamu

Vyzerá to, že sa dozvedáme finálne špecifikácie Samsung Galaxy S5 a Galaxy F. Renomovaná analytická spoločnosť KGI Research zverejnila svoje očakávania od tohtoročnej vlajkovej lode, ktorú by mal Samsung predstaviť už vo februári / únoru. KGI očakáva dva rôzne modely Galaxy S5, štandardný a prémiový, pričom tie sa môžu ešte ďalej líšiť podľa krajiny, v ktorej bol telefón kúpený. Nejedná sa však o veľké odlišnosti a rozdiel sa môže týkať procesoru a basebandu.

Zaujímavosťou je, že KGI ostáva „pri zemi“ a tvrdí, že oba tohtoročné modely budú plastové. Toto tvrdenie by mohlo dávať svojim spôsobom zmysel, keďže už dávnejšie sme sa stretli so správou, že prémiový model bude mať v skutočnosti kryt skombinovaný z kovových a plastových častí. Zásadnou novinkou je, že oba telefóny ponúknu 32-bitový procesor. Zatiaľ čo prémiový model ponúkne 8-jadrový Exynos 5430, štandardný model by mal ponúknuť štvorjadrový Snapdragon alebo 8-jadrový Exynos 5422. Tieto sa odlišujú výrobným procesom a výkonom. Zaujímavosťou je, že procesor je diskutabilný len u celosvetovej verzie, zatiaľ čo Kórejská verzia má jednoznačne ponúknuť Snapdragon.

Ďalším zásadným faktorom odlišnosti bude displej. Oba modely ponúknu 5.2-palcový AMOLED displej, no ich displeje sa budú odlišovať rozlíšením. Zatiaľ čo štandardný model ponúkne rozlíšenie 1920 × 1080 pri hustote 423 ppi, prémiový model ponúkne rozlíšenie 2560 × 1440 pri 565 ppi. Je však veľmi otázne, prečo chce Samsung ponúknuť tak vysoké rozlíšenie napriek tomu, že ľudské oko už nedokáže zaznamenať rozdiel. Modely sa budú líšiť aj veľkosťou operačnej pamäte a zatiaľ čo štandardný model ponúkne 2GB RAM, prémiový model ponúkne 3GB RAM, skoro tak ako Galaxy Note. K novinkám patrí aj 16-megapixelový fotoaparát s podporou PDAF a predný fotoaparát s rozlíšením 2 megapixelov. Všetky modely ponúknu podporu 3D gest, snímač odtlačkov prstov a batériu s kapacitou 2 850 mAh.

Tvrdenia KGI môžu byť pravdivé, keďže táto spoločnosť už v minulosti niekoľkokrát odhalila pravdivé informácie, ako napríklad dátumy vydania produktov, ich hardvérové špecifikácie alebo prípadné problémy s výrobou. KGI preto patrí k dôveryhodným informátorom, pričom svoje informácie získava zväčša od dodávateľských zdrojov.

*Zdroj: 9to5google

Dnes nejčtenější

.