Zavřít reklamu

Samsung Galaxy S5 je bezpochyby najočakávanejším smartfónom roku 2014. Popularitu mu dodávajú vlny rumorov, ktoré si to hrnú naprieč internetom, pričom aj väčšina „mobilfilov“ z celého sveta sa nevie dočkať konečného rozuzlenia spojeného s oficiálnym predstavením zariadenia, ktoré nastane už tento mesiac!

Posledné dva Galaxy S zariadenia upevňujú teórie fanúšikov, že príchodom každého modelu zavíta čosi vylepšené, pričom s príchodmi možno sledovať určitý vývoj. Preto sa väčšina zameriava prevažne na nové posuny vrámci GS5 ako high-powered specs, UI dizajn alebo rôzne variácie samotných modelov. Na čo také sa teda môžeme potencionálne tešiť?

Octa-Core procesor

Podľa názorov uživateľov, Galaxy S4 u väčšiny pohorelo práve vďaka 1.6GHz Exynos procesoru. Najviac sa sťažovalo hlavne množstvo kritikov a tech blogerov, ktorí popohnali Samsung tak čiastočne aj do pekiel. Fanúšikovia však veria, že pri GS5 to bude lepšie, pričom sa špekuluje, že by next-gen mobil mal obdržať octa-core Exynos 5430 chip v 32-bitovej verzii.

Väčšia výdž batérie a rýchlejšie nabíjanie

Ako sa očakáva, vychytávkou budúceho Galaxy by mala byť väčšia výdrž batérie, pričom nie je istá jej veľkosť. Väčšina tvrdí, že uvidíme 2,900mAh a naopak, povráva sa, že by malo ísť až o 4,000mAh, čo sa viac-menej očakáva pri Galaxy Note 4. Nové technológie by mali zabezpečiť nabíjanie z 0 – 100% už v priebehu 2 hodín.

Quad HD displej

Samsung jednoducho musí obohatiť každé Galaxy zariadenie parádnym vizuálnym faceliftom. Pri Galaxy S5 by malo ísť až o 2560 x 1440 kvalitu s počtom pixelov 560 ppi, čo predstavuje o 200 pixelov viac než pri iPhone 5S a o 100 viac než pri Nexus 5 – všetko zabudované v 5.25-palcovom screene. Netreba si snáď predstavovať tú dokonalú jasnosť a ostrosť.

Kovový dizajn/konštrukcia

Zatiaľ ide o obrovský otáznik, keďže túto tému rozoberá neúrekom zdrojov. Avšak uvedenie kovovej konštrukcie nie je vylúčené.

Nový Homescreen

Známy Android leaker @evleaks zverejnil fotky z nového TouchWiz rozhrania, kde možno vidieť vylepšené prvky, ako napríklad zaradenie jednotlivých kariet do stĺpcov.

svqav_galaxys5homescreen_821579

16MP fotoaparát

Fotoaparát Galaxy S4 zlyhal v dvoch dôležitých funkciách – presná reprodukcia farieb a tvorba čistejšieho low-light zobrazenia. Uživatelia sa preto domnievajú, že by aj pri tomto malo dôjsť k výrazným zmenám a zlepšeniam.

Dve verzie s rozdielnými špecifikáciami

Idea ponúkajúca dva Galaxy S5 modely je nielen že dokonalá, ale aj lákajúca. Bolo povedané, že Samsung pracuje na dvoch rozdielnych variantoch, kde jeden bude ponúkať niečo extra narozdiel od klasickej verzie.

Multi-Party videohovory

Špekuluje sa, že s Galaxy S5 by mal zavítať kŕdeľ softwarových prvkov, popri ktorých bola potvrdená aj funkcia Multi-Party videohovorov. Výnimkou by nemali byť ani možnosti gést, ktoré by tentoraz rozšírili škálu dotykových na nedotykové vo vzdialenosti 15-30 mm vďaka vylepšenej technológii Synaptics.

soqqk_galaxys5multipartyconferencing_821579

 

 

 

 

 

Dnes nejčtenější

.