Zavřít reklamu

Samsung KNOXPraha 3. června 2014 – Mobilní zařízení GALAXY S5 a Note 10.1 edice 2014 společnosti Samsung Electronics Co., Ltd., jsou nejnovějšími produkty s platformou KNOX, které obdržely certifikaci Common Criteria (CC) od americké vládní iniciativy National Information Assurance Partnership (NIAP).

Mezinárodní standard pro certifikaci počítačové bezpečnosti Common Criteria certifikuje návrh a implementaci produktů citlivých na bezpečnost. Současně poskytuje záruku, že specifikace, implementace a ohodnocení každého řešení byly důkladně zanalyzovány, aby splňovaly požadavky Common Criteria. To zaručuje, že certifikovaná zařízení jsou nezávisle hodnocena a ověřena z hlediska základních požadavků na bezpečnost uvedených v Protection Profile. Certifikace je v současné době uznávaná ve 26 zemích po celém světě prostřednictvím Common Criteria Recognition Arrangement (CCRA).

Již dříve existovaly požadavky na ochranu tradičních mobilních zařízení a operačních systémů. Stávaly se však citlivějšími na neustále se měnící a vyspělejší formy ataků, takže bylo zapotřebí vyvinout odolnějšího kritéria. NIAP stanovil novou normu, Mobile Device Fundamentals Protection Profile (MDFPP), která poskytuje více než 80 základních klíčových bezpečnostních požadavků, jako jsou Key Management, Crypto Modul, kódování zařízení, zabezpečení WiFi, zámek obrazovky a Mobile Device Management (MDM). MDFPP zveřejněná v říjnu 2013 odpovídá požadavkům na bezpečnost mobilních zařízení pro použití v podnicích.

Samsung KNOX

„Samsung, jakožto přední poskytovatel zařízení se systémem Android, se snaží o to, aby Android platforma bylo co nejbezpečnější, a díky tomu zaujímala vedoucí pozici na trhu podnikové mobility. Certifikace MDFPP CC je vyvrcholením našeho úsilí poskytovat zákazníkům rozšířené a nezávisle ověřené bezpečnostní technologie. Jsme rádi, že můžeme přidat GALAXY S5  i Note 10.1 edice 2014 na seznam mobilních zařízení značky Samsung, která mají certifikaci Common Criteria,“ uvedl JK Shin, prezident, generální ředitel a vedoucí divize IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Spolu s bezpečnostními prvky certifikovanými CC, mezi něž patří šifrování v přístroji a bezpečné datové připojení, jsou zařízení Samsung GALAXY také chráněna platformou Samsung KNOX –komplexní řadou bezpečnostních vylepšení od úrovně hardwaru až k aplikační vrstvě. Bezpečnostní platforma KNOX je postavená na kryptografickém modulu, který má certifikaci CC. Díky této kombinaci si mohou podnikoví zákazníci i jednotliví uživatelé vychutnat zabezpečený přístup k sítím a vysoce hodnotné informace jak v práci, tak doma. Současně mají možnost používat jeden přístroj pro práci i osobní použití.

Samsung neustále validoval své klíčové kryptografické moduly, počínaje certifikací kryptografického modulu FIPS 140-2 v zařízení GALAXY S Ⅱ. V únoru 2014 se staly GALAXY S4 , Note 3 a Note Pro 12.2 prvními zařízeními s certifikací MDFPP CC v mobilním průmyslu. Samsung je tak jediným prodejcem mobilních zařízení, která mají certifikaci MDFPP.

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Dnes nejčtenější

.