Zavřít reklamu

IFA 2014Veľtrh IFA 2014 je ďalšou veľkou udalosťou, pri ktorej nesmie naša redakcia chýbať. Už budúci týždeň bude v Berlíne zahájený tohtoročný veľtrh IFA, na ktorom sa už celkom tradične objaví Samsung, aby predstavil novinky zo sveta elektroniky, ktorú vídame a používame v našom každodennom živote. Už tretieho septembra potom môžeme očakávať konferenciu Unpacked Episode 2, a ako už napovedajú reklamy z posledných dní, potom hlavným oznámením bude štvrtá generácia Galaxy Note, známa ako Galaxy Note 4.

Samsung Galaxy Note 4 by mal podľa doterajších špekulácií priniesť ďalšiu zmenu dizajnu, tentoraz po vzore hliníkovo-plastového Galaxy Alpha. Ak sú totiž úniky pravdivé, potom by sme sa mali dočkať toho, že Galaxy Note 4 bude hranatejší, než jeho predchodca, bude mať hliníkový bočný rámček a plastový zadný kryt, ktorý tentoraz imituje koženku, presne tak ako to bolo u Galaxy Note 3. Je teda vidieť, že koženka sa aspoň nateraz stala jednou z kľúčových vlastností v dizajnovom jazyku Samsungu a stala sa dôležitým dizajnovým prvkom, ktorý odlišuje dizajn jeho produktov od konkurencie. Na prednej strane telefónu sa aj tentoraz nachádza 5.7-palcový displej, teraz však s rozlíšením 2560 × 1440 bodov.

Samsung Galaxy Note 4

Ďalšie zariadenie, o ktorom sa špekuluje, je telefón s označením Galaxy Note Edge. Ako nám odhalili naše vlastné zdroje, Samsung naozaj pracuje na tomto zariadení, ale bude ho predávať iba v Južnej Kórei. Jedná sa len o experimentálny model postavený na hardvéri Galaxy Note 4, z ktorého sa vyrobí len obmedzený počet a bude slúžiť skôr pre fajnšmekrov, ktorí sa už nevedia dočkať ohnutých displejov. Toto zariadenie bude predstavené až v októbri/říjnu a na vôbec sa neobjaví na veľtrhu IFA 2014.

Na konferencii sa potom dozvieme aj informácie o dvojici nových doplnkov zo série Gear – jedným z nich majú byť VR okuliare Samsung Gear VR, ktoré budú slúžiť ako doplnok k telefónu Galaxy Note 4 a umožnia používateľom „preniesť“ sa do virtuálnej reality, ktorá im poskytne prístup k určitým aplikáciám, no zároveň umožní vidieť, čo sa deje okolo používateľa. Ďalší doplnok predstavujú inteligentné hodinky Samsung Gear bez SIM karty. Oveľa väčšiu rolu však zohrávajú čerstvo predstavené hodinky Samsung Gear S, ktoré sa na konferencii mihnú tiež.

Samsung Gear S

Nakoniec, veľtrh IFA 2014 nie je len o mobiloch a príslušenstvu k nim a tak sa dozvieme aj novinky zo sveta televízorov. Ako už stihol oznámiť Samsung, spoločnosť na konferencii oznámi novinky zo sveta televízorov, teraz predovšetkým softvérové. Tu by malo dôjsť k odhaleniu konceptu Smart Zone, ktorý bude mimo iného poskytovať prístup k hrám ako je Need for Speed: Most Wanted alebo Gameloft Real Football. Konferencia týkajúca sa televízorov však odštartuje až o dva dni neskôr, 5.9. a mimo iného bude zahŕňať umeleckú prezentáciu Origin of the Curve, za ktorou stojí svetoznámy umelec Miguel Chevalier.

Samsung Smart TV

Dnes nejčtenější

.