Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Note EdgeDlhé čakanie na nový Galaxy Note Edge sa v týchto dňoch konečne skončilo a pri tejto príležitosti sa Samsung rozhodol odpovedať potenciálnym zákazníkom na pár otázok, týkajúce sa nového zariadenia. Prvé čo ľudí zaujímalo je odolnosť. To je celkom oprávnená otázka, keďže Galaxy Note Edge má na pravom okraji zahnutý displej, ktorý na prvý pohľad vyzerá že sa pri prvom páde rozbije. Keďže Samsung chcel ujasniť túto otázku, odpovedal na ňu ako na úplne prvú. Podľa neho zariadenie absolvovalo 1000 testov pádu a iné rázne testy odolnosti a môže nás uistiť, že Note Edge je odolný, aj keď to tak nemusí vyzerať.

Ďalšia otázka sa týkala citlivosti bočného displeja. Totiž vysvetľuje situáciu, ktorá nastane, keď užívateľ bude chcieť držať mobil v ruke a tým pádom rukou prekryje časť bočného displeja. Aj na toto mal Samsung pripravenú odpoveď. Zákazníci nemusia byť znepokojení, pretože senzor bočného displeja dokáže rozoznať dotyky prsta a dlane a preto keď chytíte mobil do ruky a dlaňou prekryjete bočný displej, nič sa nestane. Ďalšia z otázok ktorá ľudí trápila je, prečo je obrazovka ohnutá len na jednej strane. V skutočnosti je ohnutá obrazovka aj na ľavom okraji. Ale tu je ohnutie oveľa menšie a je len nepatrne ohnuté. Samsung chcel totiž zachovať rovnováhu dizajnu napriek faktu, že zariadenie vyzerá asymetricky.

Posledná otázka sa týkala funkčnosti. Záujemcovia chceli vedieť, na čo všetko ohnutý displej slúži a na čo bude slúžiť v budúcnosti. V tejto dobe obrazovka nemá veľa funkcií, avšak Samsung to chcel zmeniť a preto vydal SDK a očakáva, že vývojári pridajú svoje funkcie. Do tej doby však displej ponúka možnosti ako čítanie notifikácií alebo rýchly prístup k aplikáciám. V každom prípade Galaxy Note Edge je malá odnož Note 4, čo podporuje fakt, že bude dostupný len na obmedzenom počte trhov. To však neznamená, že budúcnosť tejto série zostane rovnaká. Je určite jasné, že ak ľudia budú mať záujem o podobný druh mobilov, Samsung ale aj iné firmy im venujú viac času a financií.

Samsung Galaxy Note Edge

Dnes nejčtenější

.