Zavřít reklamu

smartphone na vánoceJeden z aspektů, které při vybírání nového telefonu hrají velmi důležitou roli, je samozřejmě cena. Přestože na známém vtipu, podle kterého mají v dnešní době nezaměstnaní stejné telefony, jako manažeři největších společností na světě, něco asi bude, ne každý si prostě může dovolit si pořídit nadupaný smartphone za 20 000 Kč a právě proto je tlačítko „seřadit podle nejlevnějšího“ to první, co mnozí na různých internetových obchodech sahají.

Po nakliknutí výše zmíněného tlačítka se však v různých cenových kategoriích zobrazí desítky, ne-li stovky smartphonů a vyhledávání pomocí parametrů sice pomoci může, ale rozhodně to za Vás ideální telefon nevybere. Jako určité vodítko pak může sloužit tlačítko „nejoblíbenější“, ale přiznejme si, oblíbený nemusí vždy znamenat nejlepší a rozhodování tudíž stále o moc jednodušší není. Proto jsme sestavili žebříček nejlepších Samsung smartphonů, rozdělený do celkem šesti cenových kategorií, který se obzvlášť teď před Vánoci může hodit a výrazně zjednodušit přemýšlení nad tím, který ten chytrý telefon si vyberete či někomu nadělíte.

Cenová kategorie: do 3000 Kč (100 Euro)
Zde naleznete smartphony, které jsou více než vhodné pro lidi, jež využívají telefon převážně na poslouchaní muziky, prohlížení internetu, telefonování, psaní SMS zpráv či ostatní formy dorozumívání. Ocení i vášniví uživatelé sociálních sítí, za nízkou cenu je pro ně takový telefon jako dělaný, hraní her je na takových zařízeních ale výrazně omezeno a na 3D hry můžete rovnou zapomenout.

Upozornění: při vybírání telefonu do 3000 Kč zásadně nedoporučujeme uvažovat nad čímkoli s verzí Androidu pod 4.0, jinak se vět typu „Ten šmejd se zase seknul, já ho snad vyhodím z okna!“ stanou jedny z Vašich nejpoužívanějších. 

Samsung Galaxy Trend Plus (SK)
Za necelých 2600 Kč (85 Euro) je toto zařízení se 4″ displayem pro méně náročné uživatele skvělou volbou. Dvoujádrový procesor v kombinaci s 768 MB RAM, operačním systémem Android 4.2, zadním 5MPx fotoaparátem, přední kamerou a 1500mAh baterií je pro jednoduché využívání více než dost a 4GB paměť by též neměla dělat problémy, v každém případě ale lze dokoupit SD kartu. Telefon nedisponuje LTE (4G) připojením.

Galaxy Trend Plus

Cenová kategorie: 3000 Kč – 6000 Kč (100 Euro – 200 Euro)
Univerzální kategorie pro ty, kteří od smartphonu už i něco očekávají a nechtějí za to dávat obrovské peníze. V tomto cenovém rozmezí se většinou nachází zařízení, jejichž výkon by se dal vzhledem k aktuálním standardům označit jako průměrný a rozhodně obstojný.

Samsung Galaxy S III Neo (SK)
Série Galaxy S III se Samsungu prostě povedla a nedávno vydaný S III Neo to pouze potvrzuje. V porovnání cena/výkon totiž budete v této kategorii těžko hledat ideálnější volbu. Neo je i se svým uspokojivým hardwarem o něco levnější než klasická verze (stojí kolem 5000 Kč, 190 Euro), podstatnějších rozdílů však moc nenalezneme. Neo nabízí Android 4.4, čtyřjádrový procesor s frekvencí 1.4 GHz, 1.5 GB RAM a 16 GB úložiště, s tímto vybavením pak není problém hrát i novější (a náročnější) hry, vhodný je ale jednoduše na všechno a je pouze na vás, zda si za tyto plusy připlatíte.

Galaxy S III Neo

Cenová kategorie: 6000 Kč – 10 000 Kč (200 Euro – 360 Euro)
Celkem aktuální zařízení, která svým hardwarem rozhodně neurazí a nestojí celou výplatu, jednoduše řečeno je to kvalita za poněkud odpovídající cenu.

Samsung Galaxy S4 LTE (SK)
Loňská vlajková loď společnosti Samsung vylepšená o konektivitu LTE disponuje čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 2.3 GHz a 2 GB RAM, na Galaxy S4 tedy rozjedete úplně všechno, co vás napadne, přičemž se dá sehnat i za cenu pod 9000 Kč, na Slovensku pod 250 Euro. Co se firmwaru týče, je zde stejný problém jako u klasické verze – Samsung slibuje, avšak neupdatuje, alespoň tak to tvrdí uživatelé. V nejbližších týdnech by však pro toto zařízení měl vyjít nejnovější Android 5.0 Lollipop, aktualizace bychom se tedy konečně měli dočkat.

Galaxy S4

Cenová kategorie: 10 000 Kč – 16 000 Kč (360 Euro – 600 Euro)
Je pravda, že v této cenové kategorii se moc zařízení nenachází a výběr je tedy jednoduchý, to ale nic nemění na tom, že zařízení za takové peníze je více než jen jedno a obzvlášť když mezi nimi nejsou nijak propastné rozdíly, rozhodování se může zkomplikovat a řekněme si na rovinu, vybrat špatný smartphone za skoro dvojnásobek minimální mzdy není zrovna potěšující.

Samsung Galaxy Note 3 (SK)
Teď si možná řeknete, proč místo nejlepšího zařízení za takovou cenu nepatří letošní vlajkové lodi, tedy Galaxy S5. Při pohledu na aktuální cenu a specifikace je však odpověď více než jednoduchá a sice je pravda, že Galaxy S5 je vodotěsný, disponuje snímačem otisků prstů a krátce po svém vydání byl vyhlášen jako nejlepší smartphone-fotoaparát na trhu, ale to je tak všechno. Spousta speciálních funkcí z GS5 byla postupem času přidána i na Note 3 a hardwarově je na tom loňský Note také skvěle, v porovnání s pátým zařízením z řady Galaxy S je totiž pouze o něco málo horší ve fotoaparátu a frekvenci procesoru. 3 GB RAM, čtyřjádrový procesor s taktem 2.3GHZ, nejnovější Android, Full HD rozlišení 5.7″ displaye, 13MPx zadní fotoaparát a baterie s kapacitou 3200 mAh za těch 13 000 Kč (kolem 400 Euro) ale stojí, ne?

Galaxy Note 3

Cenová kategorie: 16 000 Kč a více (600 Euro a více)
Dost možná se už jedná o extrém, na druhou stranu s koupí zařízení za cenu ojeté Felicie neuděláte chybu, a to už jen proto, že se na našem trhu se značkou Samsung prodává pouze jedno takové, to ale přichází snad se vším všudy.

Samsung Galaxy Note 4 (SK)
Letos představený Galaxy Note 4 je spolu se svým stylusem S Pen prostě špička. Úžasné QHD rozlišení displaye v kombinaci s propracovaným 16MPx fotoaparátem, 3 GB RAM, čtyřjádrovým 2.7GHz procesorem a 32 GB uživatelské paměti je za cenu 19 000 Kč (700 Euro)  prostě tutovka, jejíž koupě Vás zajisté mrzet nebude. Více o tomto zařízení si můžete přečíst v naší recenzi, ta Vás utvrdí o tom, jak skvělou udělal Samsung čtvrtou řadu této série phabletů.

Galaxy Note 4

Dnes nejčtenější

.