Zavřít reklamu

galaxy S6 fotakKeď už máme tú Galaxy S6, rozhodli sme sa spraviť jeho benchmark. Samsung pritom vraví, že do telefónu dal to najvýkonnejšie čo mohol a preto máme k dispozícii 64-bitový procesor Exynos 7420 s ôsmymi jadrami a frekvenciou maximálne 2.1 GHz, supervýkonný 6-jadrový grafický čip Mali-T760 a nakoniec 3 GB LPDDR4 RAM. Bonusom je potom úložisko UFS 2.0 s rýchlosťou počítačového SSD-čka a spotrebou mobilnej pamäte, čo je hlavný dôvod prečo Samsung zo svojho telefónu odstránil pamäťovú kartu. Ale odrážajú sa tieto papierové údaje aj na výkone nového zariadenia?

Jednoznačne. V benchmarku, ktorý sme spravili v redakcii, sa Galaxy S6 darilo lepšie než akémukoľvek inému telefónu, ktorý bol v tabuľke. Jeho skóre dosahuje až neuveriteľných 69 569 bodov, zatiaľ čo najbližší konkurenti ako Meizu MX4 a Galaxy Note 4 dosahovali úroveň pod 50 000 bodov. No pretože sme robili už dávnejšie recenziu Galaxy Note 4 a súčasťou recenzie bol aj benchmark, naše vlastné informácie hovoria o skóre 44 612 bodov a benchmark Galaxy S5 mal len 35 046 bodov.

Ako je teda vidieť, Galaxy S6 je oproti svojmu predchodcovi až dvojnásobne výkonnejší, čo je naozaj ohromný nárast. Navyše sa Samsungu podarilo vyvinúť skvelo odladený a plynulý softvér, z ktorého rýchlosti sme naozaj ohromení. Všetko je tu plynulé, svieže a tentoraz naozaj nič neseká. To isté platí aj o spustení telefónu. Čas od stlačenia Power Buttonu až po načítanie zamykacej obrazovky je len 19,75 sekundy.

Galaxy S6 Benchmark AnTuTu

Dnes nejčtenější

.