Zavřít reklamu

Touchwiz Když Samsung představil jeho novou řadu hliníkových smartphonů Galaxy A, spolu s tím konečně zavedl i možnost změny tzv. themes, neboli motivů. Tuto vymoženost s příchodem Galaxy S6 jihokorejský gigant ještě rozšířil a nová vlajková loď je tedy, co se grafického rozhraní týče, plně upravitelná. K tomu pak slouží nejen několik poskytnutých motivů od Samsungu, ale celý Themes Store, kde si majitelé snad nejočekávanějšího smartphonu roku 2015 mohou stahovat custom motivy vytvořené různými vývojáři.

Žádnou z těchto možností ovšem nemají majitelé ani jedné z předešlých vlajkových lodí série. Tedy neměli, až do teď. Všichni, kteří vlastní Samsung Galaxy S5, Galaxy S4 či phablet Galaxy Note 4 se mohou radovat, vývojářům se totiž konečně podařilo najít způsob, jak celý systém motivů z Galaxy S6 do těchto tří smartphonů zakomponovat a my vám o pár řádků níže přinášíme návod, jak ho do nich dostat.

V první řadě je ale třeba se ujistit, že máte svůj Galaxy S5, S4 či Note 4 s původním firmware a rootnutý. Pokud ne, lze toho docílit spoustou způsobů, jmenovitě např. pomocí aplikace iRoot, se kterou pouze připojíte smartphone pomocí USB kabelu k počítači, zmáčknete tlačítko „ROOT“, chvíli počkáte a je hotovo. Pak už stačí pouze postupovat podle návodu zde.

  1. Nainstalujte si aplikaci ROOT BROWSER z odkazu zde.
  2. Nainstalujte si aplikaci BusyBox z odkazu zde, po instalaci z aplikace nainstalujte BusyBox script.
  3. Stáhněte si a extrahujte Lollipop Themes Enabled z odkazu zde.
  4. Složku „Lollipop_Themes_Enabler“ nakopírujte do libovolného místa v úložišti vašeho zařízení.
  5. Pomocí aplikace ROOT BROWSER otevřete složku „Lollipop_Themes_Enabler“.
  6. Obsah složky „APP“ ve výše zmíněné složce nakopírujte do složky „System/app“ ve vašem telefonu. Předem však nastavte permissions u každého z kopírovaných APK souborů na rw-r–r– (0644), toho lze docílit podržením prstu na vybraném souboru a zvolením „Permissions“
  7. To samé udělejte se souborem „Theme_app_list.xml“ ve složce „CSC“, jen ho překopírujte do „System/csc“. U zmíněného souboru opět nastavte stejné permissions.
  8. Pomocí aplikace ROOT BROWSER najděte soubor „floating_feature.xml“ ve složce „System/etc/“ a přidržením prstu vyberte možnost „open/edit“ (otevřít/upravit).
  9. V souboru najděte řádek
  10. Mezi „><" vložte "themev2", jak je ukázáno níže. themev2
  11. Uložte změny, restartujte telefon, a je hotovo!

*Zdroj: Droidviews.com

Dnes nejčtenější

.