Zavřít reklamu

Odstranění nepotřebných souborů či aplikací je dobré v případě, kdy vám dochází úložný prostor. Ačkoliv nemají zařízení s Androidem žádný typ koše, nežádoucí soubory či aplikace se dají odstranit pomoc nejrůznějších funkcí. Některé z nich si popíšeme níže.

Mazání aplikací v telefonu s operačním systémem Android

Vymazání nepotřebných či dlouho nevyužitých aplikací je jednou z možností, jak do svého telefonu dostat více volného místa. Ačkoliv se způsob jejich odstranění napříč telefony může lišit, u většiny funguje způsob dlouhého podržení ikonu vybrané aplikace. Aplikaci stačí jednoduše déle podržet a následně přesunout do horní části obrazovky na ikonu „Odinstalovat“. Toto je nejjednodušší způsob, jakým se aplikace dají z telefonu odstranit.

Mazání mezipaměti v telefonu s operačním systémem Android

Vymazání mezi paměti jednotlivých aplikací telefonu se čas od času pro promazání místa taktéž vyplatí. Cesta k vymazání mezipaměti konkrétních aplikací je následující:

  • Nastavení -> Aplikace -> Vyberte aplikaci -> Uložiště

V této nabídce je možné vybrat jakoukoliv aplikaci, načež se dají vymazat data, která s aplikací souvisí. Vymazání mezipaměti jednotlivých aplikací vede například ke zvýšení výkonu vašeho smartphonu. Dávejte si však pozor, u některých aplikací je zachování mezipaměti důležité.

Mazání stažených souborů v telefonu s operačním systémem Android

Pokud uplynula od doby, co jste projížděli stažené soubory nějaká doba, je na čase udělat to znovu. Ke staženým souborům se dostanete následovně:

  • Soubory -> Stažené soubory

V této složce se dají mazat jednotlivé stažené soubory, které ve větším množství mohou v telefonu zanechat značný bordel, který zabírá spoustu místa. Následným dlouhým stisknutím lze stažený soubor jednoduše vymazat.

 

Dnes nejčtenější

.