Zavřít reklamu

galaxy S6 fotakSamsung Galaxy S6 a iPhone 6 sú bezpochyby dvaja najväčší rivali na dnešnom mobilnom trhu. Práve to je dôvod, prečo sa na svete objavujú rôzne porovnania týchto zariadení a keď už máme S6 v redakcii a iPhone 6 nablízku, rozhodli sme sa spraviť vlastný test fotoaparátov na týchto telefónoch. Samsung Galaxy S6 disponuje hlavným fotoaparátom s rozlíšením 16 megapixelov, clonou f/1.9, optickou stabilizáciou obrazu. Naproti tomu iPhone 6 disponuje fotoaparátom s rozlíšením len 8 megapixelov s 1.5µ pixelmi a clonou f/2.2. Optickú stabilizáciu obrazu má len väčší iPhone 6 Plus.

Ako už môžete vidieť na fotkách nižšie, súboj je veľmi vyrovnaný. iPhone 6 má výhodu v tom, že na jeho 4:3 fotografie sa na výšku zmestí celkovo viac objektov a biela farba vyzerá na fotografiách belšie. Na druhú stranu, Samsung Galaxy S6 prekonáva svojho konkurenta obrazom na šírku, keďže fotografie v najvyššom rozlíšení fotí pri pomere strán 16:9. Dvojnásobne vyššie rozlíšenie fotografií sa tiež postará o viac detailov na fotke. Kvalita sa pri zoomovaní navyše nijak zásadne nezhoršuje ako na predošlých modeloch a nevidíte tu pixely zoskúpené do zvláštnych oválnych tvarov.

Galaxy S6 jednoznačne prekonáva svojho konkurenta v oblasti panoramatických fotiek. Môžu za to viaceré faktory. V prvom rade je to fakt, že zatiaľ čo iPhone 6 robí len 180-stupňové panorámy, Galaxy S6 zachytáva viac ako 360-stupňov a na jej konci uvidíte zároveň jej začiatok. V druhom rade je to fakt, že Galaxy S6 robí fotografie vo vyššom rozlíšení a tým pádom sú panorámy opäť detailnejšie. Panoráma z iPhonu 6 má rozlíšenie 41,4 megapixelov (13610 x 3040 pixelov), zatiaľ čo panoráma z Galaxy S6 má rozlíšenie až 60,6 megapixelov (19216 x 3152). Odrazí sa to však aj na veľkosti, ktorú zaberajú v pamäti mobilu. Fotografie v plnom rozlíšení môžete zobraziť po kliknutí na miniatúry, ktoré vidíte nižšie.

Výhľad na Bratislavu

Bratislava Galaxy S6

Bratislava iPhone

Ulica

Raca Galaxy S6

Raca iPhone 6

Hodinky – Detail:

Hodinky Galaxy S6

Hodinky iPhone 6

Námestie

Raca2 Galaxy S6

Raca2 iPhone 6

Lego GLaDOS

GLaDOS Galaxy S6

GLaDOS iPhone 6

 

Panoráma

Galaxy S6 Panorama

Panorama iPhone 6

Dnes nejčtenější

.