Zavřít reklamu

Nedávný průzkum ukázal, že problémový Note 7 Samsungu až tak moc neuškodil. Nicméně, už víme, kdo stál za celým incidentem. Vše pokazil dodavatel All Hell, který pro Samsung SDI vyráběl baterie – tento dodavatel je vinen z požárů všech Note 7. 

Podle agentury Routers se Samsungu SDI podařilo přesvědčit současné partnery, včetně Applu, že jeho baterie jsou bezpečné. Ovšem i tak se snaží najít nové zákazníky, logicky. Ihned, co vypukl první požár, klesla hodnota SDI o 20 %. Od té doby se ale hodnota vrátila na předchozí úroveň.

„Od prvního odvolání jsme od našich zákazníků dostali spousty dotazů, a to včetně dotazu na Apple, zda baterie používané v jejich výrobcích jsou bezpečné“ řekl SDI zaměstnanec, který však chtěl zůstat v anonymitě. 

„Sami sebe se momentálně ptáme, jestli bychom měli udělat baterie stejným způsobem, jako u Note 7, anebo použít jiné způsoby“.

Samsung SDI a jeho baterie mají podíl na trhu 25 %, nyní se ale také snaží expandovat do automobilového průmyslu a dalších odvětvích.

Samsung

Zdroj: Phonearena

Dnes nejčtenější

.