Zavřít reklamu

Nejočekávanější smartphone roku 2017 nebude nový iPhone, ale vlajková loď společnosti Samsung, tedy Galaxy S8. Po obrovském fiasku s Note 7 bude muset výrobce na novém stroji opravdu zapracovat, jinak si může hodit mašli. To je naštěstí inženýrům zcela jasné a tak se na internetu nyní objevují zprávy, které odhalují největší změny u Galaxy S8.

 

Jen displej, žádné rámečky

Bude to opravdu tak. Samsung s novým strojem představí také zcela nový displej bez rámečků, který bude typu Super AMOLED s rozlišením 2K Ultra HD. Díky tomu, že výrobce odstranil rámečky, budou na obou stranách lehce zaoblené hrany.

Nic jako Home tlačítko nehledejte!

Aby bylo možné displej rozšířit i do spodní části telefonu, bylo zapotřebí se zbavit dosavadních tlačítek. Ta nyní budou ukryta přímo v displeji. Samozřejmostí je také přítomnost čtečky otisků prstů. O stejný displej se již několik let snaží Apple, ovšem s největší pravděpodobností ho Samsung opět předběhne.

Nové procesory

Apple byl vždy napřed, tedy alespoň co se výkonu procesoru týká. Tomu by měl být konec, protože v roce 2017 přijde Samsung s úplnou novinkou. Ano, připravit se můžeme na brutální výkon Snapdragonu 835 od Qualcommu, tedy pokud korejskému výrobci vše vyjde podle plánu.

 

Viv

Samsung před několika týdny odkoupil velmi zajímavý startup Viv. Jedná se o novou hlasovou asistentku, kterou vyvíjeli bývalí zaměstnanci Applu, kteří stáli za zrodem velmi populární Siri. Díky tomu se z Vivu stala nezávislá společnost, která zároveň poskytuje Samsungu Readymade řešení AI, které mu umožní vytvořit již pátou hlasovou asistentku. Na trhu tak budeme mít Siri (Apple), Google Assistant (Google), Alexu (Amazon), Cortanu (Microsoft) a nakonec Viv (Samsung).

Podle zpráv plánuje korejská společnost integrovat AI platformu do svých telefonů řady Galaxy a rozšířit hlasovou asistentku do aplikací, chytrých hodinek či náramků. Samsung mimo jiné doufá, že právě technologie AI pomůže oživit jeho telefony. Prémiový a zároveň problémový Galaxy Note 7, který měl vybuchující akumulátory, stál výrobce více než 5,4 mld. dolarů.

LOL

A to „nejlepší“ nakonec. Poslední informace, které kolují takřka po celém internetu, tvrdí, že se Samsung rozhodl u své vlajkové lodě pro rok 2017 odstranit velmi používaný 3,5mm jack konektor. Místo toho prý bude jen jeden konektor, a to USB-C, které bude sloužit jak pro nabíjení, tak také pro poslech audia.

samsung-galaxy-s8-star-wars-edition-concept-3

Dnes nejčtenější

.