Zavřít reklamu

Společnost Samsung je vyšetřována kvůli možnému uplácení důvěrnice prezidentky, která zajišťovala společnosti značné výhody. Situace došla tak daleko, že byla prezidentka dočasně odvolána z funkce a důvěrnice Čche Son-sil je vyšetřována pro jeden z největších korupčních skandálů posledních let. Problém je, že se vyšetřování netýká jen samotné společnosti, ale pochopitelně také přímo těch, kteří peníze takříkajíc nosili na stůl. Jedním z nich je I Če-jong, což je v současné době ředitel celého konglomerátu Samsung Group, který řídí od roku 2014, ve kterém jeho otec prodělal infarkt.

I Če-jong je navíc vzhledem k tomu, že jeho otec nemá jiné děti také jediným dědicem a nejmocnějším mužem v Samsungu. Právě dnes jej pak čeká první výslech v celé kauze a uvidíme, jak se situace vyvine. Jednou z výhod, které si měl Samsung koupit přes důvěrnici prezidentky byla podpora státu při fúzi společností Samsung C&T a Cheil Industries. S fúzí nesouhlasili menší vlastníci akcií, ovšem díky podpoře státu se nakonec podařila.

I Če-jong minulý měsíc prohlásil přímo před parlamentem, že musel posílat peníze a dary důvernici prezidentky, jinak by společnost neměla státní podporu. Pokud si navíc vzpomínáte na trapné kabelky pro Janu Nagyovou, tak důvernice prezidentky rubala pořádně vysoko. Samsung například podpořil 18 miliony dolarů jezdecký výcvik její dcery v německu a daroval více než 17 milionů dolarů na nadace, které měly být neziskové, ovšem podle vyšetřovatelů je důvernice využívala pro vlastní potřeby. O tom jak se celá kauza vyvine vás budeme samozřejmě informovat.

Samsung súd

Dnes nejčtenější

.