Zavřít reklamu

Proslulý leaker Evan Blass se v poslední době opravdu činí. S konferencí MWC 2017 za dveřmi chrlí jeden únik za druhým a většina z nich se týká právě Samsungu. Tentokrát zveřejnil kompletní specifikace Galaxy S8+, tedy větší varianty ze dvou vlajkových lodí, které si pro nás Samsung na letošek přichystal.

Bohužel chybí informace o procesoru a kapacitě baterie, ale na druhou stranu se dozvídáme spoustu dalších zajímavostí. V první řadě specifikace prozrazují, že větší model nabídne 6,2-palcový respektive 6,1-palcový (zahnuté rohy) QHD+ Super AMOLED displej, 12-megapixelový zadní fotoaparát s funkcí dual-pixel autofokus a 8-megapixelový přední fotoaparát.

Co se dalších specifikací týká, tak vlajkový model nabídne 4GB RAM, interní úložiště o kapacitě 64GB, slot na microSD karty a certifikaci IP68, která nám říká, že zařízení bude odolné vůči vodě a prachu, tedy stejně jako současný Galaxy S7. Dále se dočkáme čtečky oční duhovky společně se zabezpečovací technologií Samsung Knox a samozřejmě i podporou Samsung Pay. Chybět nebude ani podpora bezdrátového nabíjení, přičemž podložka pro nabíjení se bude prodávat zvlášť.

Poslední a zároveň jednou z nejzajímavějších zpráv na celém úniku, jsou pak nová sluchátka laděná od AKG. Samsung tedy již stihl využít své nedávné akvizice společnosti Harman a přichystat si pro nás nová sluchátka, která přibalí rovnou ke Galaxy S8+.

Ačkoli je Evan Blass opravdu spolehlivý zdroj, jelikož drtivá většina jeho předchozích úniků byla pravdivá, i tak je potřeba brát specifikace Galaxy S8+ s rezervou a počkat si skutečně až na odhalení přímo od Samsungu. Nové vlajkové modely by měl jihokorejský gigant představit přibližně za měsíc, přičemž poprvé o nich uslyšíme pravděpodobně již příští týden na MWC.

Samsung-Galaxy-S8-Plus specifikacejpg
Galaxy_S8_infinity display

Dnes nejčtenější

.