Zavřít reklamu

S blížícím se představením Galaxy S8 a Galaxy S8+, které proběhne už na konci tohoto měsíce, se objevují i jedny z prvních predikcí ohledně prodejů. Se svými informacemi přispěchala i společnost KGI Securities a jejich analytik Ming-Chi Kuo. O informacích od tohoto analytika jsme psali už dnes ráno, ale Kuo ve svém reportu kromě specifikací Galaxy S8 a S8+ prozradil ještě jednu zajímavost.

Podle něj by měl Samsung od zahájení prodeje do konce tohoto roku prodat 40-45 milionů kusů svých nových vlajkových modelů. To je bohužel méně, než kolik se za minulý rok prodalo kusů Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Dosavadních vlajkových lodí se v roce 2017 totiž podle samotného Samsungu prodalo přesně 52 milionů.

Menší poptávku po Galaxy S8 mají na svědomí hned dva faktory. V první řadě nadprůměrné prodeje Galaxy S7 částečně způsobilo stáhnutí vybuchujícího Galaxy Note 7 z trhu. V řadě druhé se pak Galaxy S8 nebude tak dobře prodávat kvůli tomu, že zákazníci si letos raději počkají na iPhone 8, který má nabídnou revoluční novinky a samozřejmě i zcela nový design. Jaká bude skutečnost nám ale ukáže až čas.

Galaxy S7 edge iPhone 7

zdroj

Dnes nejčtenější

.