Zavřít reklamu

Jihokorejský gigant vybavil své smartphony s operačním systémem Tizen procesory od relativně neznámé čínské společnosti Spreadtrum. Chytré telefony s Tizenem jsou bohužel zatím omezeny jen na některé trhy a k nám se prozatím nedostaly. Dle vyjádření se však společnost Spreadtrum těší na to, až prohloubí spolupráci se Samsungem a bude se moci podílet nejen na tvorbě telefonů nižší třídy, ale také na výrobě vlajkových modelů.

Dodavatelská společnost má ve svém portfoliu poměrně zajímavé procesory. Pro telefony střední a vyšší třídy má připraven například osmijádrový 64-bitový čipset, který je vyráběn 14nm technologií od Intelu. Procesoru je dále k dispozici grafický čip Imagination PowerVR GT7200 a LTE model s podporou všech sítí. Čipset dále podporuje duální fotoaparáty do 26 megapixelů, natáčení ve 4K rozlišení a nahrávání 3D scén. V neposlední řadě zvládá grafický čip zobrazovat obsah na displeji s maximálním rozlišením 2 560 x 1600 pixelů.

Ačkoliv společnost Spreadtrum srší nadšením o tom, že bude Samsung produkovat chytré telefony s operačním systémem Tizen v těch nejvyšších konfiguracích, Samsung prozatím nic takového nepotvrdil, byť ani jen nenaznačil.

tizen-Z4_FB

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.