Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme na Samsung Magazine psali o důležité aktualizaci pro Galaxy S8 a Galaxy S8+. Ta totiž přináší značné a poměrně i negativní změny do navigačního pruhu s tlačítky zpět, domů a multitasking. Update byl ale doposud dostupný jen pro modely z některých zemí, nyní však dorazil i do České republiky. Zatím jej však stáhnout jen majitelé modelů z volného trhu a od Vodafonu Aktualizace by se vám měla nabídnout automaticky, pokud se ale tak ještě nestalo a chcete si ji stáhnout co nejdříve, pak navštivte příslušnou sekci v nastavení systému.

Nyní se ale už pojďme podívat, co všechno nová aktualizace přináší. Jak už jsme vás informovali před týdne, Samsung značně omezil nastavení navigačního panelu, kde už si nemůžete pro pruh vybrat libovolnou barvu z RGB palety a už vůbec si tak například nenastavíte ani plně černou, která byla pro infinity displej nejideálnější, protože jej opticky prodlužovala. Nemluvě o tom, že právě černá je pro OLED vůbec nejvhodnější a černými prvky šetříte baterii telefonu. Barvy, které jsou v nové aktualizaci pro navigační pruh nyní k dispozici, jsou laděny do světlých odstínů a například bílá je spíše krémová, a tak neladí k bílé v uživatelském prostředí. Dále je nově možné si aktivovat tlačítko, které se zobrazí na kraji lišty, a kterým skryjete případně zobrazíte lištu.

Změny ale zavítaly i na Always On displej, kde se změnil styl písma, které je nyní výrazně tučnější. Zlepšila se i kvalita panoramatických snímků, které s telefony pořídíte a bohužel byla omezena i délka nahrávání videa na 10 minut. Uživatelé v diskuzích na amerických server se nakonec podělili s dojmem, že se zrychlilo skenování očí, a že Samsung vylepšil používání aplikací ve full screen režimu, kdy je nově možné celoplošný režim aktivovat jedním kliknutím individuálně pro každou aplikaci.

Samsung Galaxy S8 Home Button FB

zdroj: sammobile 1, 2

Dnes nejčtenější

.