Zavřít reklamu

„Do třetice všeho dobrého.“ Přesně tímto starým pořekadlem se pravděpodobně řídí Samsung. Galaxy Note 7 se totiž vrací do prodeje. Tentokrát se ale přejmenoval na Galaxy Note Fan Edition, nicméně jedná se o dlouho očekávaný návrat repasovaného Note 7. Kromě jména se změnila kapacita baterie, verze systému, cena a nakonec i země, kde se smarphone prodává.

Staronový Galaxy Note FE disponuje menší baterií o kapacitě 3 200 mAh, přičemž originální model se chlubil 3 500mAh baterií. Jihokorejci k výrobě novinky použili zbývající komponenty a neotevřené telefony. Samsung se také nechal slyšet, že baterie prošla novým 8-bodovým testem, který zavedla po loňském fiasku a kterým například testovala i baterie pro Galaxy S8, jenž jsou maximálně bezpečné a nebyl s nimi ještě žádný problém.

Dobrou zprávou pro všechny zájemce o nový phablet je i to, že na Note FE běží Android Nougat se všemi novinkami, které nabízí nejnovější Galaxy S8 a S8+. Nechybí tak pochopitelně ani nová virtuální asistentka Bixby, jejíž přítomnost ale není doprovázena speciálním hardwarovým tlačítkem jako v případě „es-osmiček“. Bixby tak je nutné spouštět přímo v softwaru telefonu, přičemž se očekává přítomnost speciální zkratky a možní i podpora Air Command menu stylusu S Pen. Mírné změny se udály i na vnějšku telefonu – chybí logo Samsungu nad displejem a na zádech je naopak nové napsáno „Galaxy Note Fan Edition“.

Samsung oznámil, že prozatím posílá do světa 400 000 repasovaných kousků, které se budou prodávat jen v jeho domovině, tedy v Jižní Korei. Zároveň společnost oznámila, že se prozatím nerozhodla, zdali bude Note FE prodávat i na jiných trzích, ale pokud se tak stane, určitě se to dozvíme. Vzhledem k brzké premiéře Galaxy Note 8 je to však nepravděpodobné.

Cena repasu se dostala na příjemných 699 600 jihokorejských wonů, což v přepočtu na naše dělá přibližně 14 500 Kč. Na výběr je z černé, zlaté, stříbrné a modré varianty. Prodej Galaxy Note Fan Edition (FE) startuje již tento pátek, tedy 7. července 2017.

Galaxy Note Fan Edition FE Note 7 FB

zdroj: samsung.com

Dnes nejčtenější

.