Zavřít reklamu

Americký časopis Forbes pasoval jihokorejský Samsung mezi pět nejvýznamnějších asijských společností. Díky velmi úspěšné výrobě spotřební elektroniky se tam Samsung zařadil vedle takové společnosti, jako sou Toyota, Sony, indická HDFC Bank či čínská obchodní sít Alibaba.

Forbes uvedl, že se k výběru těchto společností uchýlil hlavně kvůli jejich výraznému formování světa. Na Samsungu je navíc prý velmi zajímavé, že se drží obchodní strategie, kterou oznámil už v roce 1993 a nijak výrazně z ní nevybočuje. Přesně to mu prý pomohlo získat pozici jednoho z nejvýznamnějších hráčů v technologickém segmentu.

Dobrá strategie potlačí neúspěchy

Díky dobré strategii se tak Samsungu nijak výrazně nedotkly ani neúspěchy s jeho produkty. Například loňské problémy s vybuchujícími telefony Galaxy Note 7 přešla společnost s ohledem na závažnost celé situace poměrně bez problému. A co víc, z problémů se poučila a z vyřazených kusů vytěžila peníze coby ze sběratelské edice, která šla na dračku. Letošní model Note 8, čili nástupce vybuchujícího Note 7, se navíc setkal s obrovským úspěchem a jeho objednávky zaskočily i samotné Jihokorejce.

Uvidíme, jak se tedy bude Samsungu v budoucnu dařit. Jelikož má však rozjeto spoustu zajímavých projektů a jeho vlajkové lodě jsou v očích zákazníků mnohdy atraktivnější, než ty od konkurenčních značek včetně Applu, bude moc Samsungu v technologickém odvětví pravděpodobně ještě nějaký pátek stoupat. Nechme se však překvapit, s čím se nám v následujících měsících představí.

Samsung-logo

Zdroj: koreaherald

Dnes nejčtenější

.