Zavřít reklamu

Přesně před měsícem se na vývojářské konferenci Applu ukázal chytrý reproduktor HomePod, který má začít konkurovat zařízením jako Amazon Echo nebo Google Home. Hlavním motorem HomePodu je Siri, tedy virtuální asistentka přímo od Applu. Samsung se dlouhá léta spoléhal na asistenta od Googlu, ale s březnovou premiérou „es-osmiček“ se světu ukázala virtuální asistentka Bixby přímo od jihokorejců. Samsung ale pochopitelně nechce zůstat jenom u smartphonů, tudíž také vyvíjí vlastní reproduktor, kde bude hrát Bixby hlavní roli.

Chytrý reproduktor od Samsungu je již rok ve fázi vývoje a prozatím je interně označený jako „Vega“. Jediné, co prozatím The Wall Street Journal zjistil, je fakt, že velkou roli u „Vegy“ bude hrát nová virtuální asistentka Bixby. Ta v současné době umí reagovat jen na příkazy v korejštině, nicméně do konce roku by se měla naučit další jazyky. Bohužel ostatní parametry reproduktory zůstávají zahaleny rouškou tajemství.

Je více než jasné, že Samsung nad inteligentním reproduktorem přemýšlel už dávno předtím, než jej poslal do světa Apple. Práce však brzdí pomalu vývoj Bixby, která se učí nové jazyky a příkazy jen skutečně pomalu. Samsung nedávno musel odložit i slibované vydání podpory angličtiny a další jazyky pravděpodobně tak také naberou zpoždění.

Trh s chytrými reproduktory neustále roste. Hlavním tahounem je v současné době Amazon se svým Echem a následuje mu Google s Home. Do konce roku se připojí i Apple se HomePodem. Kdy svou zbraň vytasí Samsung je prozatím ve hvězdách.

HomePod-on-shelf-800x451-800x451
Samsung HomePod reproduktor

 

Dnes nejčtenější

.