Zavřít reklamu

Začátkem září přinesla globálně oblíbená komunikační platforma WhatsApp možnost přenášet historii chatů z iOS na zařízení s Androidem. Tato funkce však byla dostupná jen pro smartphony Samsungu. Nyní zamířila na další androidové telefony.

Novinku oznámil prostřednictvím svého oficiálního blogového příspěvku Google. Uživatelé, kteří přecházejí z iPhonu na zařízení s Androidem, mohou rychle přenést svou historii chatů ve WhatsAppu pomocí kabelu Lightning to USB-C a QR kódu. Funkce v tuto chvíli nicméně funguje pouze na telefonech s Androidem 12, což znamená, že je možné ji používat zatím jen na podporovaných Google Pixelech.

 

Žádný jiný výrobce androidových telefonů, včetně Samsungu, na svá zařízení aktualizaci se stabilní verzí Androidu 12 zatím nevypustil. Mnozí ji však na kompatibilní smartphony začnou vydávat ještě do konce letošního roku, takže funkci již brzy bude moci používat podstatně více uživatelů. Než se tak stane, uživatelé přecházející z Androidu na iOS a opačně budou muset spoléhat na nástroje třetích stran, jako je MobileTrans.

Dnes nejčtenější

.