Zavřít reklamu

Vypadá to, že se problémy s vybuchujícími telefony Samsungu drží jako klíště. Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že jednomu muži v Singapuru vybuchl jeho telefon v náprsní kapse košile a jen shodou šťastných náhod se nic nestalo. I dnes obletěla svět další znepokojivá zpráva, ve které hraje hlavní roli smartphone od Samsungu.

Možná jste slyšeli o zákazu, který dostaly minulý rok phablety Note7. Kvůli jejich vadným bateriím je totiž aerolinky na svých palubách kvůli bezpečnosti zakázali. Jak se však podle dnešní zprávy zdá, zakázat by měly nejspíš telefony všechny. Při letu indických aerolinek Jet Airways totiž došlo k podobnému incidentu. Jednomu z cestujících totiž vzplanul za letu jeho Samsung Galaxy J7. Ten ho naštěstí duchapřítomně uhasil vodou, kterou měl u sebe a celý incident nahlásil palubnímu personálu. Vše se tak naštěstí obešlo bez větších následků. Poškozený totiž přišel jen o svůj telefon, příruční zavazadlo, ze kterého se začalo dýmit než telefon vzplanul a náhradní telefon, který ponořil preventivně po dobu letu do vody, protože byl v kontaktu s vadným smartphonem.

Samsung incident prověřuje

Jelikož jsou však podobné situace opravdu nebezpečné a o život mohlo přijít v krajním případě i všech 120 osob na palubě letadla, začal se Samsung problémem intenzivně zabývat. Jelikož je však řešení problému teprve na začátku, Samsung jen prohlásil, že je v kontaktu s poškozeným a příslušnými úřady, aby získal více informací. “Bezpečnost zákazníků je ve společnosti Samsung nejvyšší prioritou,” dodal.

Nechme se tedy překvapit, jak se Samsung k problémům s bateriemi postaví. Je však potřeba si uvědomit, že se jedná o opravdu velmi ojedinělé případy, které by se daly označit spíše za dílo nešťastných náhod. Znepokojení tudíž na místě rozhodně není.

jet-airways

Zdroj: businesstoday

Dnes nejčtenější

.