Zavřít reklamu

Ačkoliv jsme se teprve před pár dny dočkali oficiálního představení nových vlajkových lodí Galaxy S9 a S9+ po tento rok, v kuloárech se již šušká o dalším velmi zajímavém telefonu, který letos jihokorejský gigant světu představí. Řeč nemůže být samozřejmě o ničem jiném, než o Galaxy Note 9, tedy nástupci fenomenální Note 8 z loňska. A právě o tomto telefonu máme díky záznamu v benchmarkových databázích první zajímavé novinky.

Nový Note 9 je interně označován jako SM-N960U, přičemž poslední písmeno značí, zda se jedná o americký model (U je americký) či o model pro zbytek světa. V americkém modelu se totiž s největší pravděpodobností objeví procesor Qualcomm Snapdragon 845, kdežto zbytek světa dostane Exynos 9810. Tyto procesory jsou však zhruba stejně výkonné, takže se výkonnostních rozdílů mezi modely obávat nemusíte. Pojďme si ale rovnou představit dalších pár zajímavých věcí.

Podle záznamu by měl mít telefon poměr stran 18,5:9, tedy stejný jako loňský model. S téměř stoprocentní jistotou se u něj pak dá očekávat použití Infinity displeje, který Samsung využil jak u loňských modelů, tak i u prvních vlaštovek letos. V telefonu pak zatím běží Android 8.0, který však Samsung pravděpodobně nahradí novější verzí 8.1. Zda tomu tak skutečně bude však ukáže až období, kdy se rozhodne telefon světu představit. Pokud však zvolí stejnou strategii jako vloni a Galaxy Note 9 představí na začátku druhé půlky roku, dá se u něj start na verzi 8.1 předpokládat.

Takto by mohl Samsung Galaxy Note 9 vypadat:

Dokonalost na dosah 

Z benchmarků sice již bohužel více informací nevyčteme, vzhledem k novinkám, které obdržel Galaxy S9, se však dá předpokládat podobné směřování i u tohoto phabletu. I Note 8 byl totiž mnohými označován jako téměř dokonalý, takže se dá u letošního modelu předpokládat spíše vychytání posledních mušek, než risk v podobě celkové změny konceptu. Pravděpodobně se tak dočkáme vylepšeného fotoaparátu se super zpomalenými záběry, kterými se pyšní nová vlajková loď jihokorejského giganta, či nových funkcí pro S Pen.

Uvidíme, s čím na nás tedy Samsung nakonec v průběhu tohoto roku vyrukuje. Jak už jsem však psal výše, po úspěchu loňského Galaxy Note 8 si nebude chtít reputaci této řady v žádném případě pokazit, takže se dají očekávat opravdu hezké věci.

Galaxy Note9 concept FB

Zdroj: galaxyclub

Dnes nejčtenější

.