Zavřít reklamu

Samsung na svých vlajkových modelech Galaxy S9 a S9+ mlčky zakázal nahrávat hovory prostřednictvím aplikací třetích stran. Jihokorejský gigant však nenabízel vlastní řešení, a tak si uživatelé začali hromadně stěžovat a právě odstranění zmíněné funkce byla i jedna z částí nedávné žaloby na společnost. Samsung se proto nyní rozhodl podporu pro nahrávání hovorů vrátit a v některých zemích dokonce přišel s vlastní funkcí zabudovanou přímo do nativní aplikace.

Společnost se nakonec rozhodla integrovat funkci pro nahrávání hovorů přímo do aplikace pro volání. Po aktualizaci systému je možné na Galaxy S9 a Galaxy S9+ nahrávat hovory přes nativní funkci. Vzhledem k tomu, že je v některých zemích nahrávání hovorů bez souhlasu nezákonné, funkce není dostupná po celém světě. Prozatím ji mohou využívat uživatelé v Rumunsku, Nizozemsku, Rusku, Švýcarsku, Španělsku a Velké Británii. Postupně by se však měla funkce rozšiřovat do dalších zemí.

V zemích, kde není nativní funkce k dispozici, nemusí uživatelé smutnit, protože vývojáři aplikací už zjistili způsob, jak nahrávat hovory i na nejnovějších smartphonech. I když aplikace třetích stran nebudou fungovat přesně jako funkce od Samsungu, stále je to lepší než nic.

In-Call-UI
Samsung Galaxy S9 FB

Dnes nejčtenější

.