Zavřít reklamu

Samsung už v příštím roce představí jubilejní zařízení z řady Galaxy S. Prozatím víme, že vlajková loď dostane čipset vyrobený 7nm technologií, nicméně zákazníky mnohem více zajímá, jak bude přístroj vypadat a kdy ho jihokorejský gigant představí.

Už několikrát jsme vás informovali o tom, že Galaxy S10 dostane jednu z nejočekávanějších novinek, a to čtečku otisků prstů integrovanou do displeje.

Takto by mohl vypadat Galaxy S10 s výřezem po vzoru iPhonu X:

Samsung si vybíral ze třech možných řešení, jak vložit skener otisků prstů do displeje, respektive pod displej, přičemž nakonec sáhl po ultrazvukové technologii od společnosti Qualcomm. Čtečku otisků prstů tak může Samsung vložit od OLED displej, který nesmí být tlustší než 1,2 milimetru. Obrovskou výhodou ultrazvukového řešení je, že smartphone bez problémů odemknete i pod vodou. V neposlední řadě by komponenta mohla měřit průtok krve a tepovou frekvenci.

V současné době se nabízí tři možnosti, jak vložit snímač otisků prstů pod displej. Výrobci mohou vybírat mezi ultrazvukovou, optickou a kapacitní čtečkou. Samsung už dlouho přemýšlí nad tím, jak přesunout čtečku z nepraktického místa na zádech do displeje, ale počkal si až na dokonalejší variantu. Optickou čtečku, kterou používají konkurenční značky, nechtěl jihokorejský gigant z toho důvodu, že není příliš přesná, což se o ultrazvukové říct nedá.

Vivo in-screen fingerprint scanner FB

Dnes nejčtenější

.