Zavřít reklamu

Že je Samsung v mnoha ohledech udavačem technologických trendů není s ohledem na jeho výsledky z minulosti žádných pochyb. Právě kvůli tomu je však mnohým společnostem, které nejsou na tak vysoké technologické úrovni jako on, trnem v oku, jelikož s ním nejsou schopny svádět rovné boje. V takových případech se proto mnohdy uchylují k různým nekalostem, které jim mají pomoci se Samsungu minimálně vyrovnat. A právě na jednu z nich se v Jižní Koreji před pár dny přišlo. 

Podle dostupných informací bylo v domovině Samsungu zadrženo několik osob, které měly ze společnosti vynášet tajné informace především o OLED displejích. Ty pak měly poskytovat jedné čínské společnosti, jejíž jméno je však kvůli vyšetřování zatím zahaleno tajemstvími. Číňané pak měli získané informace využít ve svůj prospěch a vyrábět podle nich své vlastní displeje. Za tajné informace Samsungu pak měla firma údajně zaplatit téměř 14 milionů dolarů. 

Jelikož je celé vyšetřování úniku informací teprve na začátku, budeme si muset na jeho rozuzlení počkat. Pokud se však prokáže, že byly tajné informace o výrobě displejů Samsungu prodávány konkurenci, hrozí vynašečům obrovské pokuty či dokonce pobyt za mřížemi. Ostatně, podobné tresty byly za tyto prohřešky, kterých bohužel není v technologickém světě zrovna málo, v minulosti uděleny. 

Samsung-logo-FB

Dnes nejčtenější

.