Zavřít reklamu

V minulém roce jsme poprvé mohli vidět telefon se 108 MPx. Postaralo se o něj Xiaomi, které využilo nového foto snímače od Samsungu. V roce 2020 chystá Samsung 150 MPx snímač, který má opět jako první využít Xiaomi. V příštím roce pak tento snímač mají využít i jiné společnosti jako je vivo nebo Oppo. Digital Chat Station, který leakuje nové informace o telefonech nyní prozradil, že už za měsíc se dočkáme nového telefonu, který bude mít 192 MPx fotoaparát a čipset Snapdragon 765G.

To naznačuje, že by mělo jít o telefon vyšší střední třídy. Zde se nabízí například řady Xiaomi Mi Note, Oppo Reno anebo vivo Z. Teoreticky by mohlo jít i o Moto Edge, který má obdržet čipset Snapdragon 765G. Nicméně u tohoto telefonu se už dříve spekulovalo nad tím, že Moto Edge+ má obdržet 108 MPx, takže se nedá očekávat, že klasická verze Moto Edge bude mít lepší fotoaparát. Jedině pokud by Motorola chystala i nějakou Pro verzi.

Přímo čipset Snapdragon 765G může podporovat i 192 MPx fotoaparáty a nepotřebuje k tomu žádný dodatečný čip ani úpravu. O samotném 192 MPx snímači toho není moc známo. Využívat se bude pravděpodobně technologie 9 v 1 Pixel binning, což by znamenalo, že výsledně by telefon dělal 21 MPx fotografie. Může však jít také o 16 v 1 Pixel Binning, což by ve výsledku znamenalo 12 MPx fotografie. Otázkou taky zůstává, kdo by podobný snímač měl vyrábět. O Samsungu se ví, že chystá 150 MPx snímač. Není ale jisté, že pracuje i na 192 MPx. Dále tu jsou společnosti Sony anebo OmniVision, které se ale u mobilních snímačů nedostaly ani přes magickou hranici 100 MPx.

Dnes nejčtenější

.