Zavřít reklamu

S aplikací Zoom je to jako na houpačce. Před pár týdny zažila obrovský nárůst uživatelů kvůli karanténě a nutnosti pracovat z domova. Jenže s tím přišla i řada problémů, hlavně těch bezpečnostních. Na aplikaci pro videokonference se zaměřila spousta bezpečnostních odborníků, kteří odhalili řadu problémů. V současné době tak mnoho společností začíná dávat od Zoomu ruce pryč. Tou největší je Google, který zakázal zaměstnancům instalovat Zoom na pracovní zařízení.

Podle serveru BuzzFeed musí zaměstnanci Googlu deaktivovat klienta Zoom v pracovních počítačích a noteboocích. Od tohoto týdne bude Zoom zablokován. Využilo se přitom pravidlo, které zaměstnancům neumožňuje používat neschválené aplikace pro práci mimo firemní síť. Zoom totiž nesplňuje bezpečnostní standardy společnosti Google. Nejedná se o jedinou velkou společnost, například i SpaceX anebo velké školy v New Yorku zakázaly používání Zoomu. Přímo Zoom se na začátku tohoto měsíce zavázal k přezkoumání funkcí a zabezpečení, které probíhá po dobu devadesáti dní.

Google zaměstnanci stále můžou Zoom využívat pro osobní účely. I když by byla společnost spíše radši, kdyby zaměstnanci využívali i doma aplikaci Google Meet, která zaznamenává podobný nárůst jako Zoom a nabízí mnoho podobných funkcí.

Dnes nejčtenější

.