Zavřít reklamu

Ještě nedávno se ohebné telefony zdály podobně vzdálené jako například létající auta. Samsung, Huawei a několik dalších společností však v uplynulých měsících světu ukázaly, že se vlastně o tak vzdálenou budoucnost nejedná. Ne všichni výrobci si však mohou mnout s ohledem na prodeje těchto revolučních kousků ruce. Zatímco v případě Samsungu se dle dostupných informací prodeje daří, Huawei a jeho Mate XS – tedy druhá generace jeho ohebného Mate X – na prodejích prodělává. 

Nový Mate Xs se v zahraničí prodává za téměř 62 tisíc korun. Jedná se tedy o skutečně drahý špás, na kterém se dá zbohatnout jen stěží. To nyní potvrdil i šéf Huaweie Richard Yu, který se nechal v čínských médiích slyšet, že na prodejích Mate Xs prodělal doposud Huawei již zhruba 60 až 70 milionu dolarů. Jedná se tak o skutečnou černou dílu, která se ještě výrazně prohloubí. Vždyť Mate Xs se prodává teprve několik týdnů. Na druhou stranu, poptávka po telefonu se s odstupem času bude snižovat a tudíž ztráty nebudou snad až tak velké. 

I přestože je Huawei na Mate Xs prodělečný, hlavu z této věci nevěší. Dle svých slov chce totiž co nejvíce podpořit celosvětové přijetí ohebných smartphonů, které se zřejmě bez oběti ve formě prvotního prodělávání na prvních vlaštovkách neobejde. Jak rychle se tato negativní zkušenost otočí do pozitivní ukáže až čas. Nicméně vzhledem k současné situaci ve světě a cenám těchto telefonů je bohužel vcelku pravděpodobné, že se prodeje dvakrát brzy jakkoliv razantně nezlepší. 

Dnes nejčtenější

.