Zavřít reklamu

Ohebné telefony jsou v současné době značně odlišné. Společnosti zkouší různé způsoby a zatím jsme nemohli vidět jeden typ designu, který by použilo více firem najednou. To se však možná brzy změní. Nový patent Huawei totiž odhalil ohebný telefon, který připomíná Samsung Galaxy Fold.

Server LetsGoDigital vytvořil rendery dalšího ohebného telefonu Huawei, který je založen na včera zveřejněných patentech. Vidět můžeme hlavní displej, který se zavírá dovnitř zařízení a je tedy chráněný. To je pravý opak toho, co mají již vydané telefony Huawei Mate X a Mate Xs. Chystaný telefon má i sekundární displej na vnější straně vedle hlavních fotoaparátů. Ty budou podle všeho čtyři, což není nic překvapivého a jedná se spíše o standard u prémiových Huawei zařízení.

Samozřejmě musíme brát v potaz, že se jedná stále jen o patenty, což neznamená, že tento telefon uvidíme na trhu. Představení další generace Huawei Mate X se očekává ke konci roku 2020, pravděpodobně v říjnu. Samsung by měl představit druhou generaci ohebného telefonu Galaxy Fold 2 v září 2020 a podle dostupných informací se korejská rozhodla ponechat téměř identický design, který vylepší 120Hz displejem, podporou stylusu anebo třeba zvětšením sekundárního displeje.

Očekává se také nižší cena, i když stále musíme počítat s tím, že ohebné telefony budou dražší než „normální“ vlajkové modely. Ostatně šéf Huawei Richard Yu dříve tento měsíc prozradil, že na ohebných telefonech prodělávají desítky milionů dolarů. A to i přes vysokou cenu Huawei Mate Xs.

Dnes nejčtenější

.