Zavřít reklamu

Po několika spekulacích a únicích informací jsme se dnes konečně dočkali představení nového vlajkového modelu Oppo Ace 2. Oproti předchůdci Oppo Reno Ace zůstává ultra rychlé 65W drátové nabíjení a 90Hz displej. Nově však má čipset Snapdragon 865, podporu 5G sítí a nejrychlejší bezdrátové nabíjení na trhu. Co dalšího si čínská společnost připravila?

Samotný displej má velikost 6,5 palců a jedná se o OLED panel s FullHD+ rozlišením. Všimnout si můžete průstřelu v levém horním rohu, kde se nachází 16 MPx selfie kamera. Nechybí ani čtečka otisků prstů v displeji. Na zadní straně máme v rovnou čtyři fotoaparáty v kruhovém designu, který připomíná například OnePlus 7T anebo starší Nokia telefony. Hlavní fotoaparát má 48 MPx, nechybí 8 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát a dva 2 MPx senzory hloubky ostrosti.

 

Jak už jsme psali výše, výkon má na starost čipset Snapdragon 865, který doplňuje 8/12 GB LPPDR5 RAM paměti a 128/256 GB UFS 3.0 úložiště. Baterie telefonu má kapacitu 4 000 mAh. S novou bezdrátovou nabíječkou AirVOOC půjde telefon z nuly na sto procent nabít za pouhých 56 minut. To je na bezdrátové nabíjení opravdu úctyhodné číslo. Samotná bezdrátová nabíječka se bude prodávat zvlášť za cenu 249 CNY (cca 900 Kč) a bude fungovat prozatím pouze s tímto modelem. Telefonu nechybí ani reverzní 10W nabíjení.

oppo ace 2 nabijeni

Po softwarové stránce potěší Android 10 s nadstavbou ColorOS 7.1. Mezi dalšími funkcemi můžeme například vyzdvihnout Wi-Fi 6 anebo NFC. Telefon bude k dispozici nejprve v Číně na konci dubna. A to za částku začínající na 3 999 CNY, v přepočtu bez DPH cca 14 tisíc Kč. Mezinárodní dostupnost ještě nebyla oznámena, nicméně jiné Oppo telefony můžeme vidět v prodeji i v Evropě, takže je dost velká šance, že zde uvidíme i Oppo Ace2.

Dnes nejčtenější

.