Zavřít reklamu

Nedávno byly představeny telefony Oppo A92s a Oppo A72, proto je trochu překvapivé, že se brzy máme dočkat i telefonu Oppo A92. Navíc je zajímavé, že i přes podobný název bude mít mnohem blíže právě k modelu A72 než A92s. Vidět to jde například u fotoaparátů na obou stranách. Pojďme si blíže představit, co Oppo chystá.

O únik informací se postaral @evleaks a díky němu známé nejen design z obou stran, ale i základní parametry telefonu. Všimnout si z obrázků můžeme například čtečky otisků prstů v rámu telefonu, z čehož se dá odvodit, že samotný displej bude pravděpodobně LCD. Kdyby Oppo použilo AMOLED panel, tak u telefonu vidíme i čtečku otisků v displeji. Co se týče barev, tak se využívá gradientního efektu, který přechází z fialové po bílou anebo ze světle modré po bílou.

Samotný displej má velikost 6,5 palců a FullHD+ rozlišení. Výkon telefonu bude mít na starost čipset Snapdragon 665, který doplní 8GB RAM paměť a 128GB úložiště. Stejný čipset se nachází i v telefonu Oppo A72, tento telefon má akorát menší RAM paměť. Na zadní straně je 48 MPx hlavní fotoaparát, 8 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát, 2 MPx makro kamera a 2 MPx senzor hloubky ostrosti. Opět se jedná o identickou sestavu fotoaparátů jako u modelu Oppo A72. V současné době ještě neznáme datum představení ani cenu. Očekává se však kolem částky 225 dolarů, v přepočtu bez DPH cca 5 600 Kč.

Dnes nejčtenější

.