Zavřít reklamu

Pokud se vám stává, že v Google mapách vám modrý bod špatně ukazuje, kde se nacházíte a poloha je nejasná, může být problém v tom, že jste již dlouho anebo nikdy neprovedli kalibraci kompasu. Obzvlášť to poznáte podle toho, že je paprsek modrého bodu široký anebo ukazuje špatným směrem. Naštěstí je řešení poměrně jednoduché. Stačí si zapnout aplikaci Google Mapy a postupovat podle našeho krátkého návodu.

Po spuštění Google Map sledujte modrý bod, respektive jeho paprsek. Pokud je příliš široký anebo ukazuje špatným směrem, tak je čas na zkalibrování kompasu telefonu. Nechte aktivní aplikaci Google mapy, uchopte telefon pevně do ruky a ve vzduchu opisujte pohybem osmičku. A to do té doby, než se paprsek od bodu ztenčí. Pohybovat telefonem nemusíte dlouhou dobu, stačí jen pár opakování. A to je v podstatě vše, co musíte udělat.

kalibrace kompasu google mapy
Zdroj: support.google.com

Pokud například nepoužíváte Google Mapy a máte je v telefonu deaktivované, můžete využít i aplikaci třetí strany s názvem GPS Essentials. V ní se můžete podívat na celou řadu různých parametrů, které se týkají GPS a navigování. Jedna z funkcí je i kontrola kompasu. Aplikace dokáže říct, jestli je potřeba kalibrace a případně ji doporučí.

Dnes nejčtenější

.