Zavřít reklamu

Společnost OnePlus dnes představila dva nové telefony – OnePlus 8 Pro a OnePlus 8. Žádné velké překvapení se nakonec nekonalo. Všechny parametry, design i nové funkce už se totiž objevily na internet díky různým únikům v uplynulých týdnech. Nyní už tak šlo spíše o souhrn informací doplněný o dostupnost a cenu.

OnePlus 8 Pro

Nejprve zde máme OnePlus 8 Pro, který je již plnohodnotným vlajkovým modelem, kterému nechybí v podstatě nic. Společnost totiž konečně přidala podporu bezdrátového nabíjení a telefon splňuje i certifikaci IP68. Vylepšen byl i displej, který má velikost 6,78 palců a QuadHD+ rozlišení. Novinkou je podpora 120Hz obnovovací frekvence. Zajímavostí je přidání senzorů na přední i zadní straně, které vylepší automatický jas displeje podle okolního osvětlení. Samozřejmostí je podpora HDR10+.

Výkon telefonu obstarává Snapdragon 865, což mimo jiné znamená i podporu 5G sítí. Telefonu nechybí ani 8/12GB LPDDR5 RAM paměť a až 256GB UFS 3.0 úložiště. Dostalo se i na Wi-Fi 6 a poprvé i na bezdrátové nabíjení. Nejde ale o obyčejné bezdrátové nabíjení, ale rovnou o ultra rychlé 30W nabíjení. Tedy jde o stejnou rychlost jako u drátového Warp nabíjení. Baterii o kapacitě 4 510 mAh nabijete bezdrátově z nuly na 60 procent za pouhých 30 minut.

Kromě toho OnePlus oznámilo i vylepšení nadstavby OxygenOS. Společnost připravila 280 různých úprav, které mají zrychlit systém, aby se tak využilo nového 120Hz displeje. Dostalo se i na nový tmavý režim a nové dynamické tapety, které se mění podle počasí. Na závěr jsme si nechali ještě informace o fotoaparátech, které se dočkali největšího vylepšení v šestileté historii OnePlus. Hlavní fotoaparát má 48 MPx, světelnost F/1,7 a dostalo se i na nový snímač Sony IMX659. Sekundární ultra širokoúhlá kamera má rovněž 48 MPx a světelnost F/2.2.  Telefoto podporuje až 3x hybridní zoom a 30x digitální zoom. Čtvrtá kamera je speciální senzor pro světelné efekty a filtry. Selfie kamera je nově umístěna v průstřelu v levém horním rohu a má 16 MPx.

OnePlus 8

V online prezentaci došlo i na klasický model OnePlus 8. Ten má 6,55 palců velký displej s FullHD+ rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. Nejedná se o stejný panel jako u OnePlus 7T. A to hlavně kvůli zaoblení a průstřelu. U OnePlus 7T je výřez a rovný panel. Selfie kamera tohoto telefonu má 16 MPx. Na zadní straně nalezneme 48 MPx hlavní fotoaparát, 16 MPx ultra širokoúhlou kameru a 2 MPx makro kameru. Bohužel už se nedostalo na telefoto kameru, i když v předchozích modelech byla dostupná.

Baterie má kapacitu 4 300 mAh a podporuje se rychlé 30W nabíjení přes USB-C. Bezdrátové nabíjení zde však nenalezneme. Stejně jako Pro verze, i tento telefon je poháněn čipsetem Snapdragon 865, který doplňuje až 12GB LPDDR4X RAM paměť 256GB úložiště. Samozřejmostí je podpora 5G sítí a dostalo se i na Wi-Fi 6. Oba telefony mají čtečku otisků prstů v displeji a stereo reproduktory.

Ceny telefonů OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro

Telefony budou k dispozici na konci dubna. Za OnePlus 8 Pro ve verzi s 8GB RAM a 128GB úložištěm zaplatí majitelé 899 eur. Vyšší paměťová verze vyjde na 999 eur. Za OnePlus 8 v základní verzi lidé zaplatí 699 eur. Vyšší paměťová verze bude stát 799 eur. Ceny to jsou na OnePlus hodně sebevědomé, musíme však vzít v potaz to, že po stránce výbavy už jsou v podstatě identické jako normální vlajkové modely. Časy, kdy se OnePlus telefonům říkalo zabijáci vlajkových lodí, už jsou dávno pryč.

Dnes nejčtenější

.