Zavřít reklamu

Pokud se věnujete mobilním hrám již nějakou tu dobu a neomezujete se v nabídce her pouze na nejnovější tituly, jistě jste nejednou narazili na gigantickou herní společnost Gameloft, která se řadí mezi nejprestižnější a nejznámější vývojáře na mobilní scéně. Bohužel sláva tohoto studia již mírně zašla a tvůrci byli z velké části zastíněni novodobými vývojáři jako je Tencent, NetEase a další. Naštěstí si ale stále drží okruh svých věrných fanoušků, jimž společnost připravila příjemné překvapení k výročí 20. narozenin. Gameloft totiž oficiálně znovu a jednotně vydal 30 svých klasických titulů, které si můžete zahrát zdarma.

Je to již nějaká doba, co herní studio Gameloft vydalo pořádnou a oceňovanou mobilní hru. V dnešní době totiž kralují zejména mikrotransakce, polotovary a rychle splácané jednoduché hříčky, které mají za cíl vydělat co nejvíce peněz. Aby tento nelichotivý stav vývojáři trochu vyvážili, připravili si pro věrné fanoušky příjemnou novinku k oslavě 20. výročí od vzniku studia. Gameloft tedy tedy vydá speciální kolekci 30 klasických her, které pocházejí ještě z doby véček a tlačítkových telefonů. Zkrátka a jednoduše, připravte se na pořádnou vlnu nostalgie a staré dobré časy, kdy byl pojem „mobilní hraní“ teprve v počátcích. Rozhodně tak tedy nebudou chybět retro hříčky jako Miami Nights 2, Midnight Bowling, Wild West Guns, Bubble Bash 2, Vampire Romance a další povedené tituly, které vás svou zábavností okouzlí a přikovají vás k obrazovkám i v dnešní době.

A aby té pravé nostalgie nebylo málo, uzpůsobili vývojáři hry tak, aby vážně vypadaly jako na stařičkých telefonech. Čeká vás tedy malá obrazovka, pár klasických virtuálních tlačítek a tehdejší hratelnost, kterou tvůrci jen mírně adaptovali na nové telefony. Všechny z těchto her si navíc můžete zahrát plně zdarma, a ač pár z nich obsahuje mikrotransakce, nejedná se o nic, co by narušovalo průběh hry. Máte-li tedy chuť zavzpomínat si na staré dobré časy, užít si pár klasických retro hříček a zároveň žasnout nad tím, jak moc doba pokročila a jak neuvěřitelně se mobilní hraní posunulo, doporučujeme zamířit na Google Play a kolekci z dílny tak legendární společnosti si bezplatně stáhnout.

Dnes nejčtenější

.