Zavřít reklamu

Ač už nám mnohatýdenní karanténa skončila, opatření jsou stále v kurzu, což znamená kromě uzavřených škol také home office a většinový pobyt doma. To mnoho vášnivých hráčů donutilo usednout ke svým smartphonům, tabletům a pustit se do hraní nejnovějších pecek, které jsou pro Android k mání. Bohužel se ale snadno může stát, že všechny své oblíbené tituly rychle dohrajete a nebudete mít po čem pořádném sáhnout. Naštěstí se však tento rok blíží celá řada slibných her, které by vám rozhodně neměli uniknout z hledáčku. My si pro vás připravili 10 nejočekávanějších z nich, na které se můžete v dohledné době těšit.

Apex Legends

Pokud milujete akcí napěchované střílečky, které shodou okolností nabízí také zajímavé prostředí a bohatý arzenál smrtících zbraní, Apex Legends by se vám mohlo zalíbit. Tato FPS hra spatřilo světlo světa již před nějakou tou dobou a ihned si získala srdce desítek milionů hráčů po celém světě, kterým se zalíbila jednoduchá hratelnost a především nové herní mechaniky. Hra totiž nenabízí pouze bezhlavé střílení po vzoru Call of Duty, ale vytasila se s celou řadou poměrně průlomových funkcí, které byly dosud v multiplayerových hrách považované za nadstandard. Naštěstí netrvalo dlouho a vývojáři oznámili verzi i pro mobilní zařízení. Kdy přesně se jí dočkáme je ve hvězdách, ale vězte, že bychom neměli čekat dlouho.

Dauntless

Dáváte-li přednost spíše kooperačním hrám, kde se můžete sejít s přáteli a vydat se na nějaký ten lov monster, Dauntless by mohlo být vaším šálkem kávy. Hra se výrazně inspiruje u japonského Monster Hunter a nabízí také obdobnou hratelnost. Prim tak hraje zabíjení gigantických monster, které si však musíte předem pořádně prolustrovat a zjistit si o nich nějaké informace. Když přijdete na jejich slabiny, není nic jednoduššího než dát dohromady partu přátel a vydat se nestvůru zabít. Celou atmosféru jen podtrhuje vynikající hudební doprovod a komiksově laděná grafika, která hře zajišťuje osobitý šmrnc. Naštěstí se brzy dočkáme i plnohodnotné Android verze, a to již v průběhu letošního roku.

Diablo Immortal

Pamatujete si ještě na onen legendární BlizzCon v roce 2018, kdy Blizzard lákal hráče na pořádné Diablo a dlouho kýžený nový díl, jen aby se vytasil s mobilní hříčkou? Inu, tato skutečnost mnoho fanoušků neskonale zklamala a nejen příznivec společnosti ztratil důvěru. I tak má ale podle dosavadních informací chystané Diablo Immortal co nabídnout. Čeká nás totiž další pekelný zážitek, kde nebude chybět kosení nepřátel po stovkách, propracovaný příběh a především intuitivní a návyková hratelnost. Sice se nejedná o to, po čem hráči dlouhou dobu volali, ale na nějakou dobu to ukojí žízeň po novém Diablu. Nezbývá než doufat, že si Blizzard nedá s vydáním na čas a my se této hry dočkáme co nejdříve.

Eve: Echoes

Pokud bychom měli jmenovat jednu extrémně komplexní MMO hru, bylo by to právě vesmírné EVE. Tato hra započala svou dlouhou cestu již v roce 2003 a od té doby si našla poměrně silnou základnu skalních fanoušků, kteří si váží obtížnosti a především nekonečných možností. Mobilní verze se nemá od té počítačové nikterak lišit a naopak má nabídnout vylepšenou grafiku, celou řadu nových funkcí a obrovský herní svět. Jen vězte, že ve hře utopíte hezkých pár set hodin a nejedná se o jednoduchou zábavu. V Eve se budete muset naučit jak celý systém funguje a především si najít vlastní cestu, kterou se budete chtít ubírat. Pokud vás to však tíhne do nekonečného vesmíru, stačí si pár měsíců počkat na vydání Eve: Echoes.

Forza Street

Co jiného lze k této hře dodat než snad jen to, že se jedná o plnohodnotný mobilní závodní zážitek, který nás léta doprovázel na počítačích i konzolích. Microsoft se totiž po letech rozhoupal a rozhodl se vydat Android verzi této legendární série. Pochopitelně nebude chybět vylepšování aut, multiplayer, kde si budete moci poměřit síly s ostatními hráči, a spousta dalších kratochvílí. Audiovizuální stránka je pochopitelně dechberoucí a jedinou vadou na kráse je tedy snad jen to, že se Microsoft stále nepochlubil s finálním datem vydání. Tak či onak Forza Street slibuje autentický zážitek a především zábavu na dlouhé hodiny.

H1Z1

Uznáváme, že DayZ vyšlo z kurzu již před nějakou dobou a od té doby bylo v žánru zombie survival her poměrně ticho po pěšině, avšak stále se najdou slibné chystané tituly. Jedním z nich je i H1Z1, tedy zombie řezničina, která vyšla na PC již před lety a ve své době mohla jen stěží konkurovat ostatním, o poznání propracovanějším hrám. Doba ale pokročila a H1Z1 se stalo symbolem dobře odvedené práce vývojářů, kteří neváhali na svém počinu nadále pracovat a věnovat mu pozornost. Mobilní verze má tak nabídnout obdobný zážitek a především stejnou grafickou stránku i hudební doprovod. Nemusíte se tak bát, že by vás tvůrci ošidili. Zda si hra najde v době Battle Royale úspěch je otázkou budoucnosti, ale na vydání bychom pravděpodobně neměli čekat příliš dlouho.

League of Legends: Wild Rift

V herním světě neexistuje snad nikdo, kdo by si alespoň jednou nevyzkoušel nejhranější a nejoblíbenější hru světa, tedy League of Legends. Hra je tu s námi již hezkých pár let a za svou existenci si ji vyzkoušelo několik set milionů hráčů, což o něčem svědčí. Ač její sláva mírně uvadla a žezlo převzali novodobí průkopníci, přesto se vývojáři snaží přilákat novou krev, čehož chtějí docílit pomocí mobilní verze. Hra je sice stavěna primárně pro PC, ale ovládání má být intuitivní a hratelnost má být takřka identická s počítačovou předlohou. Pokud jste tedy ještě na MOBA hry nezanevřeli a v brzké době se tak učinit nechystáte, doporučujeme sledovat dění a hru si po vydání vyzkoušet.

Legends of Runeterra

Aby toho v Riot Games neměli na práci příliš málo, přibrali si vývojáři do portfolia další projekt. Tím je Legends of Runeterra, nápaditá a poměrně originální karetní hra, která si dala za cíl konkurovat Hearthstonu od Blizzardu a nabídnout hráčům mírně odlišný přístup. Hra staví výhradně na univerzu League of Legends, tudíž se můžete těšit na známé postavy, podobné schopnosti i další nápadné podobnosti. Třešničkou na dortu je potom 2.5D grafika, která umožňuje lepší náhled na bojiště a zároveň si zachovává punc karetního titulu. Máte-li tedy zálusk na konkurenci Hearthstone, Legends of Runeterra by mohlo být přesně pro vás. Oficiální vydání je navíc doslova za dveřmi.

Path of Exile Mobile

Diablo Immortal není jediná hack’n’slash řezničina, která se letos na Android podívá. Legenda od Blizzardu totiž před několika lety musela čelit konkurenci v podobě Path of Exile, notně depresivní a temné ARPG hry, která zaujala hráče zejména díky svému otevřenému světu a MMORPG podání. Přesto se takového uznání jako Diablo nedočkala, což vývojáře donutilo poohlédnout se ještě po dalších alternativách jak přilákat novou krev. Proto se letos dočkáme plnohodnotné mobilní verze, která je však výrazně přizpůsobena přenosným zařízením, byť se na první pohled nijak neliší od své počítačové předlohy. Podle všeho se ale zatím máme rozhodně na co těšit a nezbývá než doufat, že se vývojářům projekt podaří dotáhnout zdárně do konce.

Runescape Mobile

Poslední a neméně důležitou částí seznamu je i Runescape Mobile. Pokud se pohybujete v MMORPG sféře, o legendárním Runescape jste jistě již slyšeli. Tato sandboxová hra na hrdiny pro více hráčů doslova předběhla svou dobu a nabídla neuvěřitelné možnosti, které donutily miliony hráčů utopit ve hře stovky a tisíce hodin. Ač je starší verze, tedy Oldschool Runescape, na mobilních zařízeních dostupná již nějakou dobu, v případě nové a vylepšené alternativy vývojáři z Jagexu dosud váhali. Naštěstí se ale i příznivci nové verze dočkají a hra na naše obrazovky zamíří již tento rok. Tvůrců slibují naprostou svobodu, rozlehlý herní svět i další věci, na které byli dlouholetí fanoušci zvyklí.

Dnes nejčtenější

.