Zavřít reklamu

Společnost Oppo bez nějakých větších fanfár představila nový telefon do „řady A“. Oppo A12 je levný smartphone, čemuž odpovídají i parametry, které spadají do nižší třídy. Pojďme si novinku představit v celé kráse.

Na přední straně si můžete všimnout 6,22 palců velkého displeje, který má HD+ rozlišení a chrání jej tvrzené sklo Gorilla Glass 3. Selfie kamera se u tohoto telefonu nachází ve výřezu a má 5 MPx se světelností F/2.4. Pokud se přesuneme na zadní stranu, tak se dá všimnout čtečky otisků prstů a duálního fotoaparátu, kdy hlavní má 13 MPx a sekunduje mu 2 MPx kamera.

O výkon Oppo A12 se stará čipset MediaTek Helio P35, který doplňuje 3/4GB RAM paměť a 32/64 GB úložiště. To můžete rozšířit i pomocí microSD karet. Menším mínusem může být použití staršího Androidu 9 Pie a nadstavby ColorOS 6.1. Potěší alespoň 3,5mm audio konektor, i když to opět mírně kazí použití microUSB.

Baterie telefonu má velice štědrou kapacitu 4 230 mAh. Informace ohledně rychlosti nabíjení nejsou v současné době dostupné, nicméně vzhledem k ceně se nedá očekávat nic rychlého. Telefon bude k dispozici v černé a modré barvě za cenu 160 dolarů, v přepočtu bez DPH tak cca 4 tisíce Kč.

Dnes nejčtenější

.