Zavřít reklamu

Webový prohlížeč Vivaldi si už od minulého roku můžete zkoušet v testovací beta verzi na Androidu. Nyní konečně vývojáři oznámili vydání stabilní verze, kterou si kdokoliv může stáhnout z obchodu Google Play. Jedná se o prohlížeč založený na Chromium, nicméně je doplněný o několik zajímavých funkcí.

Největší rozdíl oproti jiným Chromium prohlížečům je horní část, kde si můžete všimnout pásu karet s jednotlivými weby. Jedná se o klasickou funkci, kterou naleznete ve většině PC prohlížečů, na telefonech už ale tak běžná není. Každopádně, pokud by se vám tento pás nelíbil, tak ho můžete bez problémů vypnout a pokud byste chtěli ušetři další místo, tak můžete skrýt i stavový řádek systému. Upravit si můžete v podstatě cokoliv, jak ukazuje i jeden z obrázků v galerii.

Zbytek rozhraní vychází z Chrome Duet – důležité prvky se nachází ve spodní části aplikace. Díky tomu se ulehčí ovládání jednou rukou. Mezi další zajímavé funkce patří například vestavěné poznámky, blokování sledování a reklam, posouvatelné screenshoty anebo synchronizace s PC verzí Vivaldi. K dispozici je také tmavý režim. Společnost dnes spustila i novou verzi Vivaldi 3.0 pro PC. Prohlížeč je k dispozici zdarma v obchodě Google Play. Pokud jste využívali betaverzi, tak nemusíte nic řešit a stačí počkat pouze na aktualizaci. Průměrné hodnocení tohoto prohlížeče je v době psaní článku 3,9 z 5.

Dnes nejčtenější

.