Zavřít reklamu

Prohlížeč Google Chrome a jeho desktopová i mobilní verze se mezi uživateli těší dlouhodobě velké oblibě, a to zejména díky častým aktualizacím, které uživatelům přináší řadu nových funkcí. Velmi zajímavé vylepšení se rýsuje na obzoru pro všechny, kteří používají mobilní verzi internetového prohlížeče Google Chrome na svých chytrých mobilních telefonech s operačním systémem Android.

Ne vždy je pro uživatele žádoucí, aby si jejich smartphone pamatoval veškeré detaily, spojené s jejich aktivitou a procházením internetu. Naprostá většina současných webových prohlížečů, Google Chrome nevyjímaje, nabízí právě pro tyto případy možnost práce v anonymním režimu. Někdy se ale může stát, že režim inkognito zapomenete zapnout, a pokračujete v činnosti, která měla být utajena, v běžném režimu. Není neobvyklé, že k těmto omylům často dochází právě v případě procházení internetu na mobilu.

Jakmile si uživatel tuto chybu uvědomí, nezbývá mu nic jiného, že zamířit do nastavení a historie prohlížeče, a veškerá inkriminovaná data ručně postupně promazat, což může být někdy zdlouhavé. Podle nejnovějších zpráv to ale vypadá, že Google již brzy nabídne uživatelům snadné a rychlé řešení tohoto omylu. Podle serveru 9to5 Google společnost Google s velkou pravděpodobností pracuje na nové funkci pro mobilní verzi prohlížeče Google Chrome, která majitelům smartphonu s Androidem umožní rychle a naráz vymazat data prohlížeče za posledních 15 minut. Zatím není jasné, zda by se mazala pouze historie prohlížeče, nebo veškerá aktivita účtu. Podobná funkce byla již kdysi pro smartphony s Androidem dočasně k dispozici, nyní to vypadá, že by si mohla najít natrvalo cestu zpět mezi běžné uživatele.

Dnes nejčtenější

.