Zavřít reklamu

Platforma Google Meet se stále těší mezi uživateli velké oblibě. Vděčí za to své široké dostupnosti i pestré paletě funkcí, které nabízí. Zejména v době pandemie patřil Google Meet mezi hojně využívané nástroje pro videokonference, a tvůrci jej neustále vylepšují.

Již dlouhou dobu patří mezi užitečné funkce, které služba Google Meet nabízí, možnost aktivace živě překládaných titulků v průběhu videohovoru. Toto vylepšení pomáhá překonávat nejen jazykové bariéry, ale je skvělé i pro uživatele s nejrůznějšími handicapy. Nyní Google funkci živých titulků ještě více vylepšuje tím, že titulky přidává i do záznamů schůzek. Záznamům videohovorů a videokonferencí funkce titulků až dosud chyběla.

Řada tvůrců aplikací si konečně začíná uvědomovat důležitost zpřístupnění, které by v mnoha směrech mělo být samozřejmostí. Google se odhodlal překonat další bariéru zavedením titulků pro nahrané videohovory, což zajisté uvítají nejen uživatelé s nejrůznějšími typy sluchového handicapu. Když tedy nyní hostitelé nebo spoluhostitelé nahrávají schůzku, mohou také povolit titulky pro záznam, tedy samozřejmě za předpokladu, že příslušný účet Google Workspace podporuje nahrávání. Tuto možnost nově uvidí také učitelé a studenti, kteří zahájí relaci Meet prostřednictvím služby Google Classroom.

Nová možnost nahrávání titulků v rámci služby Google Meet bude k dispozici hostitelům schůzek se způsobilými účty Workspace. Řadě uživatelů tedy odpadne nutnost absolvovat účastnit se videokonferencí v reálném čase pouze kvůli titulkům, případně nutnost použití titulkovacích  nástrojů třetích stran při zpětném přehrávání záznamu schůzky. Jedinou překážkou tedy zůstává fakt, že titulky pro záznam hovoru musí aktivovat pouze hostitel hovoru. Pokud jste funkci přidání titulků k záznamům hovoru nenašli, nezoufejte – podle vyjádření společnosti Google by k jejímu plošnému zavedení mělo docházet postupně, dokončeno by mělo být k 15. březnu.

Dnes nejčtenější

.