Zavřít reklamu

Samsung právě představil nový ultra levný telefon Galaxy J2 Core (2020), který je zařazen do programu Android Go. Bohužel jsme se ale příliš velkého zlepšení oproti modelu Galaxy J2 Core z roku 2018 nedočkali. Novinka dokonce běží na stejně starém Androidu 8 Oreo.

Telefony řady Android Go jsou už od základu tvořeny tak, aby jejich cena byla co nejnižší. Určeny jsou do rozvojových zemí, nicméně objevují se i na evropských trzích, kde slouží nenáročným uživatelům anebo například jako náhradní telefon. Kromě parametrů mají i upravený systém Android Go, který nezabírá tolik místa a nepotřebuje tolik výkonu. V případě tohoto Samsungu je založen na dva roky starém Androidu 8 Oreo.

Displej telefonu Samsung Galaxy J2 Core má velikost 5 palců a rozlišení 540 x 960 pixelů. Telefon má taky poměrně velké rámečky, které byly u telefonů obvyklé pár let nazpět. Selfie kamera má 5 MPx. Na zadní straně je jeden fotoaparát, který má 8 MPx. Ten má autofocus a telefon dokáže natáčet videa ve FullHD rozlišení.

Výkon obstarává čipset Exynos 7570 Quad, který doplňuje 1GB RAM paměti a 16GB úložiště, které se dá rozšířit pomocí microSD karet. V základu má uživatel k dispozici 11,7 GB volného místa, zbytek si rezervuje systém. Baterie má kapacitu 2 600 mAh. Samsung slibuje až 14 hodin brouzdání internetem na jedno nabití. Dobrou zprávou je určitě to, že baterie je vyměnitelná. Cena telefonu je v Indii 6 300 INR, v přepočtu bez DPH cca 2 tisíce Kč.

Dnes nejčtenější

.