Zavřít reklamu

Krom nových modelů Galaxy S9 a A8 představí Samsung v prvních měsících příštího roku i novinky z řady J. O modelech z této řady zatím sice mnoho detailů nevíme, základní technické specifikace a rendery, které podobu jednoho z chystaných modelů prozrazují, však zahraniční zdroje již prozradily.

Nejvíce informací máme v tuto chvíli o modelu J2 Pro (2018) , který je u mnoha uživatelů po celém světě oblíbený hlavně díky velmi příznivé ceně. Jeho upgradovaná verze by měla dostat čtyřjádrový procesor Snapdragon 430 s frekvencí 1,4 GHz, 2 GB RAM paměti a 5” displej. Podle dostupných informací u něj však Samsung zanechá fyzické tlačítko a tím pádem i rámeček.

Podle renderů, které zveřejnil poměrně důvěryhodný leaker OnLeaks, na boku telefonu chybí tlačítko pro spuštění chytré asistentky Bixby. Je tedy velmi pravděpodobné, že ji telefon do vínku vůbec nedostane. Jinak nás však design nového J2 Pro ničím výrazným nezaujme. Zádům vévodí malá čočka fotoaparátu s LED diodou, spodní straně microUSB konektor na nabíjení a horní straně naopak klasický jack konektor pro připojení sluchátek.

Co se týče softwaru, s novou verzí Androidu 8.0 Oreo se u něj alespoň podle uniklého seznamu produktů, které jej dostanou, nepočítá. Není však v žádném případě vyloučeno, že se ho přeci jen po pár měsících dočká. Na pulty obchodů ale téměř stoprocentně doputuje s Androidem 7.1.1 Nougat.

Nechme se tedy překvapit, zda nám Samsung za pár týdnu ukáže skutečně model podobný tomuto či nikoliv. Pokud by tomu tak však skutečně bylo, určitě bychom se nezlobili. Klasický model, který se vrátí ke kořenům a uživatelům nabídne fyzické tlačítko a podobné věci, na které jsou zvyklí, totiž ocení mnoho uživatelů jako sůl. Těžko však v tuto chvíli říci, zda se jej na našem trhu vůbec dočkáme.

galaxy j2 pro fb

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.