Zavřít reklamu

Huawei P30 Pro byl posledním vlajkovým modelem této čínské společnosti, který měl i služby Google Play. Huawei totiž ještě tento telefon stihl certifikovat před zavedením sankcí ze strany USA. Poté už vyšly vlajkové modely Mate 30 a P40, které jsou bez služeb Google Play. Vzhledem k tomu, že konec sankcí je v nedohlednu, tak se Huawei pouští do vydávání starších modelů, které různými způsoby vylepší. Doposud jsme podobné snahy mohli vidět u levnějších řad, nyní se však dostane rovnou na vlajkový model. Novinka se má nazývat Huawei P30 Pro New Edition a představení je plánováno na 15. května.

Tohoto telefonu si poprvé všiml server Huawei Central. K dispozici jsou informace o tom, že telefon bude standardně nabízet služby Google Play a bude mít novější verzi Androidu. Očekávat se dá také navýšení minimálního úložiště a paměti RAM. Vidět bychom tak mohli konfigurace s 8GB RAM pamětí a 256GB úložištěm, anebo rovnou i 12GB RAM pamětí a 256GB úložištěm.

Huawei je rovněž známý vydáváním nových barevných variant. Je tak dost možné, že i u tohoto telefonu uvidíme nové barvy. V neposlední řadě by telefon měl rovnou z krabice běžet na Androidu 10 a nadstavbě EMUI 10.1. Původní telefon Huawei P30 Pro byl spuštěn s Androidem 9 Pie a nadstavbou EMUI 9.1. O ceně telefonu se prozatím v tuto chvíli nehovoří, každopádně čekání už nebude dlouhé. Představení je plánováno na 15. května.

Dnes nejčtenější

.