Zavřít reklamu

Pokud by uživatel Adnroidu hledal něco, co skutečně závidí těm, co používají iOS, pak by většina zřejmě řekla iMessage a FaceTime. Android bohužel doposud nic podobného jako je iMessage nemá a nejblíže je k tomu implementace RCS přímo od Google, kterou využívá například aplikace Google Zprávy. Ta sice umožňuje posílat textové a obrázkové zprávy komukoli a odkudkoli, ovšem jedná se o zprávy, které váš operátor účtuje jako sms a mms, tedy až na výjimky, kde jsou zprávy v rámci Wi-Fi připojení zdarma. To však záleží jen na dobré vůli operátora. Celkově však RCS připomíná mnohem víc klasické sms než iMessage z iOS, což by se však mohlo již brzy změnit.

Na redditu se objevily screenshoty a informace o tom, že Google chystá oživení RCS a to poměrně výrazným způsobem. V zatím testovací verzi aplikace Google Zprávy jsou k dispozici reakce na zprávy pomocí emoji, které vyvoláte podržením prstu na jednotlivých zprávách a následně vyberete reakci. Stejnou funkci nabízí například Facebook v reakcích na statusy nebo již zmíněné iMessage. Jakmile podržíte na zprávě prst a vyberete některého z Emoji, ten se okamžitě zobrazí přímo u dané zprávy a odesilateli dojde upozornění, že jste na jeho zprávu zareagovali. Funkce je omezena na chaty mezi dvojicí osob a není možné ji používat při hromadných chatech, aby nedocházelo ke spamu.

Ačkoli se k nové beta verzi Google Zprávy dostávají poslední dny další a další uživatelé, zatím se zdá, že tato funkce je dostupná pouze pro vybrané testery a to ve velmi omezené míře. Pokud tedy máte poslední beta verzi, ani to není zárukou toho, že budete mít k dispozici funkci reakcí na zprávy. Je otázkou, kdy Google tuto funkci spustí veřejně nebo alespoň ve veřejném beta testu, nezbývá než doufat, že to bude co nejdříve.

Dnes nejčtenější

.