Zavřít reklamu

Aplikace Zprávy Google je na první pohled jednoduchá, Google ji ale i přesto neustále vylepšuje a přináší čas od času zajímavé novinky, které potěší nejednoho uživatele. Pokud tuto aplikaci používáte na vašem smartphonu s Androidem a často využíváte funkci reakce na zprávy prostřednictvím emoji, máme pro vás potěšující novinku.

Již v listopadu loňského roku bylo v rámci aplikace Google Zprávy zahájeno prvotní testování funkce, která uživatelům umožňovala reagovat na jednotlivé příchozí zprávy prostřednictvím prakticky jakéhokoliv emoji. Reakce na zprávy prostřednictvím emoji byla součástí Zpráv Google již delší dobu, ještě relativně donedávna měli ale uživatelé k dispozici pouze sedm základních emotikonů. Jednalo se o palec nahoru, palec dolů, usmívající se obličej se srdíčky míst očí, slzící emoji, udivený smajlík s otevřenými ústy, plačící emoji a rozzlobený obličej. Nyní se postupně mezi všechny uživatele začíná šířit možnost využít k reakci na zprávy jakoukoliv emoji ikonku.

Reakce na zprávu pomocí emoji je snadná. Stačí v aplikaci dlouze stisknout pole s vybranou zprávou a poté klepnout na konci na symbol „+“. Následně se uživateli zobrazí nabídka emoji reakcí, které jsou k dispozici. Z této nabídky poté uživatel vybere požadovanou reakci. Součástí nabídky je také vyhledávací pole, do kterého je možné zadat klíčová slova pro snazší a rychlejší nalezení příslušné reakce. Funkce by měla být v dohledné době dostupná všem uživatelům včetně těch, kteří používají veřejnou verzi aplikace Zprávy Google.

Dnes nejčtenější

.