Zavřít reklamu

První čtvrtletí letošního roku je již zdárně za námi a my tak můžeme začít pozvolna s jeho rekapitulací v čele s prodeji androidích telefonů. Ty byly poměrně slušné i přes rozpuk pandemie koronaviru, která mnohé uživatele vyděsila k smrti a především pak uvěznila kvůli vládním nařízením v jejich domovech. Jaké Androidy byly tedy v uplynulém čtvrtletí nejprodávanější? 

Asi vás nepřekvapí, že hegemonem androidího světa je i nadále Samsung. Hned čtyři z šesti nejprodávanějších telefonů totiž pochází z jeho dílny. Co se pak týče modelů, tím nejprodávanějším byl konkrétně Galaxy A51, kterého se prodalo zhruba 6 milionů kusů. Druhým nejprodávanějším telefonem uplynulého čtrtletí byl Redmi 8 od Xiaomi, Třetím Galaxy S20+, čtvrtým Galaxy A10s, pátým Redmi Note 8 a šestým Galaxy A20s. Bez nadsázky se tedy dá říci, že vlajkové lodě předních výrobců pohořely, jelikož se do TOP 6 modelů dostal jen jediný, přestože jich bylo v tomto období představeno relativně velké množství, přičemž o naprostou většinu z nich měl být i přes jejich vysokou cenu velký zájem. Například takový Galaxy S20 Ultra od Samsungu měl dle dostupných informací překonat očekávání ve velkém. Ani to mu však evidentně v dobrém umístění nepomohlo. 

gsmarena_001
Zdroj: GSMArena

Bude velmi zajímavé, jak se tabulka promění za druhé čtvrtletí tohoto roku. Je naprosto jasné, že se do něj ještě více promítne koronavirová krize, která by se měla projevit ještě větší prodejností levných telefonů. Ale kdo ví, třeba se trh zachová naprosto nevyzpytatelně a vlajkové lodě se prosadí lépe. 

Dnes nejčtenější

.