Zavřít reklamu

Která značka chytrých mobilních telefonů se podle vás v naší republice prodává nejlépe? Pokud tipujete Samsung, máte pravdu – a nejedná se zdaleka jenom o smartphony. Podle nejnovějších zpráv se společnosti Samsung podařilo v loňském roce prodat v Česku 900 tisíc mobilních telefonů a 93 tisíc hodinek a sluchátek.

Co se modelů týče, prodával se v loňském roce nejlépe Samsung Galaxy S10e a Samsung Galaxy A40. Z tabletů pak byly nejprodávanějšími modely Galaxy Tab S5e a Galaxy Tab A 10.1. Na poli nositelné elektroniky pak jednoznačně bodoval náramek Fit e. „Držet pozici lídra trhu je těžší, než na ni útočit. Jsme rádi, že se Samsungu svým inovativním přístupem daří přesvědčovat uživatele, že nabízí opravdu to nejlepší, co je v současné době v oblasti smartphonů na trhu. Loni jsme jako první uvedli na český trh smartphony s ohebným displejem a tento trend letos ještě prohloubíme,“ uvedl Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Na tuzemském trhu se dařilo i prémiovým smartphonům od Samsungu – prodeje prémiových modelů řady Galaxy S10 zaznamenaly o 33 % vyšší prodeje ve srovnání s předloňskými modely řady Galaxy S9. Zákazníci také v loňském roce projevovali zvýšený zájem o skládací smartphony. Firma Samsung se své telefony snaží také neustále vylepšovat, ať už po stránce konektivity (podpora 5G sítí), tak třeba i co se týče objektivů fotoaparátů (Zoom, Wide, UltraWide, Macro). Zákazníci projevují čím dál vyšší zájem o mobilní platby (jak prostřednictvím mobilních telefonů, tak i přes nositelnou elektroniku) nebo využívání rozšířené reality či umělé inteligence.

Jedničkou na českém trhu se loni stal Samsung Galaxy S10e, na druhé příčce se umístil prémiový Galaxy S10+. Co se telefonů střední třídy týče, vedly modely Galaxy A40 a Galaxy A50. Nejprodávanějším tabletem se na českém trhu loni stal Galaxy Tab S5e, na druhém místě pak Galaxy Tab S6. Nejprodávanějším tabletem střední třídy byl pak Galaxy Tab A 10.1. Nejprodávanějším kouskem nositelné elektroniky se stal náramek Galaxy Fit e spolu s chytrými hodinkami Galaxy Watch 46mm a Galaxy Watch Active2. Nejpopulárnějšími sluchátky se stala bezdrátová sluchátka Galaxy Buds.

Dnes nejčtenější

.