Zavřít reklamu

Každá oblíbená hra má svoji kopii a obzvlášť u mobilních her je to stále větší problém. Společnosti se s tím samozřejmě snaží bojovat žalobami, které nicméně častokrát míří k protistraně do Číny a výsledkem je to, že se nic nestane. Podobně je na tom i Ubisoft, který má problém s čínskou hrou Area F2, která vykrádá úspěšnou hru Rainbow Six: Siege. Netradiční je však to, že Ubisoft nežaluje společnost Alibaba, která za Area F2 stojí, ale společnosti Google a Apple v jejichž obchodech s aplikacemi se Area F2 nachází.

Area F2 je hra publikovaná čínským gigantem Alibaba Group, která v minulém měsíci vyšla na západním trhu, a tudíž se objevila i v obchodě Google Play a Apple AppStore. Už z dostupných screenshotů nebo videa níže jde vidět více než jen inspirace u Rainbow Six: Siege, což je úspěšná konzolová a PC hra, kterou každý den hrají tři miliony lidí. Rainbow Six: Siege je rovněž oblíbený esport titul, ve kterém se hrají turnaje o hodně peněz.

V prohlášení společnosti Ubisoft stojí, že Rainbow Six: Siege patří mezi nejoblíbenější kompetitivní hry na světě a patří mezi nejcennější značky Ubisoftu. Praktický každý aspekt Area F2 je okopírován, od okna s výběrem postavy, přes hratelnost, až po tabulky se skóre. Z tohoto důvodu Ubisoft dříve informoval Google a Apple, že Area F2 porušuje autorská práva. Obě společnosti však odmítly Area F2 odstranit hru z obchodu s aplikacemi. A právě kvůli tomu se Ubisoft rozhodl zažalovat Apple i Google. V současné době společnosti Google, Apple ani Alibaba nekomentovaly tuto žalobu.  Na závěr uvedeme, že Area F2 je hra zdarma, která má plno dodatečných nákupů za reálné peníze. Část těchto peněz poté dostává Google i Apple.

Dnes nejčtenější

.