Zavřít reklamu

Společnost AnTuTu zveřejnila na svých stránkách nové vizuální znázornění výkonu různých čipsetů, které nalezneme u Android zařízení. V současnosti je nejrychlejším čipsetem Snapdragon 865, který má poměrně velký odstup od Exynosu 990. Z obrázku jde také vidět, jak se rychle dotahuje na špičku MediaTek s novým čipsetem Dimension 1000+. Zajímavé jsou také souboje ve střední a nižší třídě, kde je výkon čipsetů hodně vyrovnaný.

Zatímco v klasických AnTuTu tabulkách se bere v potaz i obnovovací frekvence nebo třeba rychlost pamětí, tak na tomhle obrázku jsou čipsety seřazeny pouze podle jejich výkonu. Bere se tedy výkon CPU a GPU, který byl zprůměrován z různých telefonů, které dané čipsety používají. V žebříčku se rovněž nenachází čipsety od Applu, které by okupovaly první příčky.

 

Obrázek si můžete prohlédnout v galerii výše. Kromě toho do něj také přidáváme i tabulku s klasickými deseti nejvýkonnějšími Android telefony současnosti, podle které jde rovněž vidět nadvláda čipsetu Snapdragon 865.

Dnes nejčtenější

.