Zavřít reklamu

Čínská společnost Xiaomi potvrdila, že se chytrý náramek Mi Band 5 oficiálně představí již 11. června 2020. Nová generace nejoblíbenějšího chytrého náramku obdrží hned několik zajímavých novinek. Nově s ním například půjde ovládat fotoaparát telefonu, bude se podporovat Alexa od Amazonu, dostane se na SpO2 senzor, a dokonce i na NFC čip, který má fungovat mimo Čínu.

Velikostně bude Mi Band 5 téměř identický jako předchozí generace, přesto však má velikost displeje narůst z 0,95 na 1,2 palců. Důvodem je to, že rámečky kolem displeje budou u nové generace mnohem menší. Vidět to můžeme už i na reklamním snímku, který koluje po čínských sociálních sítích.

Mi Band 5 by měl obdržet i nový způsob nabíjení, nově se má náramek vsouvat do nabíjecí kolébky. To mimo jiné znamená, že nabíječka Mi Band 5 nebude kompatibilní se staršími verzemi náramku Mi Band. V neposlední řadě by se mělo dostat i na přidání mikrofonu pro hlasové povely, což je logický krok pro náramek, který má v sobě chytrého asistenta od Amazonu. To samé by se mohlo napsat i o reproduktoru, jenže zdroje z Číny hovoří o tom, že reproduktor v náramku není a Alexa bude odpovídat pouze textem.

Dnes nejčtenější

.